Hlavní obsah

Vyšetřování nehody policejního BMW se protáhne, GIBS čeká na znalecké posudky

Vyšetřování nehody policejního BMW se protáhne.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Výsledky pátrání by tak mohly být známé až za několik měsíců.

Článek

Generální inspekce čeká v souvislosti s vyšetřováním nehody policejního vozu BMW i8 z minulého týdne na znalecké posudky.

Celý proces vyšetřování se prodlouží. Závěry pátrání tak mohou být známé až za několik měsíců.

Inspekce rozdělila spisový materiál na dvě části. Část týkající se toho, zda vůz při nehodě řídil policista, nebo hradní protokolář Kruliš, předala k vyšetřování policejnímu prezidiu. Sama pak dále prošetří nehodu auta, a to jako možný přečin ublížení na zdraví.

Na závěry GIBS ohledně toho, kdo vůz při nehodě řídil, upozornil ve čtvrtek deník Právo. S odvoláním na dobře informovaný zdroj současně uvedl, že o trestný čin by šlo v případě, že by řidičem byl zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, který byl při nehodě zraněn.

Podle informací policejního prezidia však za volantem seděl policista a nic nenasvědčuje tomu, že by spáchal trestný čin.

Hybridní vůz za čtyři miliony korun, který měla policie půjčený, sjel minulé pondělí do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič podle dosavadních informací kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Kruliš si při nehodě zlomil dva obratle, policista byl ještě minulou středu v umělém spánku, lékaři ho už ale probudili a jeho zdravotní stav se zlepšuje.

Reklama

Doporučované