Hlavní obsah

Má v lásce rychlé vozy, vysvětlil prezident Zeman havárii protokoláře v superautě

Prezidentovi nablízku, ale stále v pozadí. Kdo je Vladimír Kruliš?

 

Reklama

Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš má po nehodě v policejním sportovním vozidle zlomené dva obratle, ale nemá zasaženou míchu.

Článek

Prezident Miloš Zeman si vysvětluje přítomnost zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše v policejním autě, které havarovalo, láskou ke sportovním vozům.

Novinářům to řekl při závěrečné tiskové konferenci po třídenní návštěvě jižní Moravy. Auto bouralo v brněnských Chrlicích v pondělí večer. Policista za volantem utrpěl mozkovou mrtvici a je podle Zemana v umělém spánku, Kruliš jako spolujezdec má dva zlomené obratle, ale nemá zasaženou míchu a neochrne.

Prezident Miloš Zeman to řekl při debatě s občany v Kuřimi na Brněnsku.

Zeman navštívil Kruliše (ve videu nahoře jeho profil) v nemocnici v úterý po oficiálním denním programu své návštěvy Jihomoravského kraje.

Policejní supersport BMW i8, který měla policie půjčený na testování, havaroval v pondělí večer. Vůz za čtyři miliony korun sjel do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Kruliš, jenž doprovázel prezidenta na cestě po jižní Moravě, seděl na místě spolujezdce. Oba skončili v nemocnici. Nehodou se zabývá i Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Podle serveru iRozhlas.cz povolil Krulišovu jízdu policejním superautem jihomoravský krajský ředitel policie Leoš Tržil.

Mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová už dřív prohlásila, že po pondělním oficiálním programu prezidentské návštěvy nabídla policie ukázku své techniky. Jak ovšem upozornila mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová, policejním vozem mohou podle nařízení Ministerstva vnitra jezdit jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Zeman dnes svou třídenní návštěvu Jihomoravského kraje ukončí.

Reklama

Doporučované