Hlavní obsah

Výstava karavanů Caravaning Brno se letos neuskuteční

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Výstava karavanů Caravaning Brno se přidává k akcím, které se letos na brněnském výstavišti neuskuteční.

Článek

Vedení pořádajících Veletrhů Brno se rozhodlo akci zrušit na základě zvážení rizik spojených s vývojem pandemie covid-19 a vyhlášením nouzového stavu. V tiskové zprávě o tom za městskou firmu informoval Michal Svoboda.

Caravaning Brno se koná ve stejnou dobu jako festival Life!, tedy na začátku listopadu. Loni tyto akce navštívilo přes 50.000 lidí. Festival sportu a tance pořadatelé zrušili už před několika dny, kdy ještě nad pořádáním výstavy karavanů přemýšleli.

„O letošní ročník byl ze strany vystavovatelů vysoký zájem. Sliboval velmi širokou přehlídku obytných aut, karavanů i vestaveb od desítek předních výrobců. Dále také doplňky a příslušenství pro kempování. Do poslední chvíle jsme se snažili udělat vše, aby výstava mohla být. Vývoj posledních dnů však ukázal, že uspořádat akci takového rozsahu není za současného stavu a nejistotě možné,“ sdělil obchodní ředitel společnosti Veletrhy Brno Jan Kuběna.

Příští ročník přivítá všechny příznivce karavaningu a kempování od 4. do 7. listopadu 2021. Počítá se také s festivalem Life! Letos organizátoři očekávali komplikace, a tak ani na jednu z akcí nespustili prodej vstupenek.

Veletrhy Brno musely letos zrušit drtivou většinu akcí. Nyní počítají s prodejní výstavou Minerály Brno na konci listopadu a vánočními trhy v prosinci.

Společnost očekává letošní ztrátu ve stovkách milionů korun. Propouští až 30 procent zaměstnanců, hospodaření má pomoci i prodej některých nemovitostí. U historického pavilonu UMPRUM registrují Veletrhy Brno vážného zájemce, který složil zálohu. Už od jara požadují vyřazení veletrhů na ploše výstaviště z hromadných akcí, doposud neúspěšně.

Reklama

Související témata:

Doporučované