Hlavní obsah

Z odsuzovaných trafik 2,5 milionu. Zastupitelka za ANO měla větší příjem než premiér

Foto: Hnutí ANO

Reklama

Politička Marcela Plesníková si loni díky fungování na veřejných postech přišla podle propočtů Neovlivní.cz na 2,66 milionu korun. To je více než plat českého premiéra.

Článek

Server Neovlivní.cz přišel se zjištěním, že funkcionářka ANO Marcela Plesníková si minulý rok vydělala přes 2,66 milionu korun. Plesníková působí v řadě veřejných funkcí, které jsou placeny z kapes daňových poplatníků. Loni si přišla na vyšší platové ohodnocení než například premiér Andrej Babiš.

Odbornost? V dozorčí radě netřeba. Tak ANO rozděluje lukrativní posty. Takzvaným trafikám se věnovala i Sabina Slonková:

Video: Sabina Slonková, Seznam Zprávy

Hnutí ANO při vstupu do politiky slibovalo obsazování postů ve státních a městských firmách podle odbornosti, nikoliv podle členství v politické straně. Během posledních čtyř let se ale v praxi nic nezměnilo a členové hnutí ANO dále díky trafikám získávají z veřejných rozpočtů miliony korun.

Marcela Plesníková je místostarostkou na Praze 13, zastupitelkou na pražském magistrátu hlavního města Prahy, místopředsedkyní výboru pro územní rozvoj a územní plán, členkou výboru pro výchovu a vzdělávání a členkou komise pro udělování grantů v oblasti zdravotnictví a komise pro udělování grantů programů podpory vzdělávání. Podle Neovlivní.cz na dotazy k platu Plesníková neodpovídá a s redakcí nekomunikuje.

Reklama

Doporučované