Hlavní obsah

Záběry z dronu. Tady se odpálil vůdce Islámského státu

Co zbylo z domu teroristického vůdce Bagdádího.Video: Reuters

 

Reklama

Při víkendové akci na severu Sýrie zemřel vůdce samozvaného Islámského státu Bakr al-Bagdádí. Během operace se teroristický pohlavár odpálil v tunelu, kam se schoval před americkými jednotkami. Podívejte se na letecké záběry toho, co zbylo z jeho domu.

Článek

Záběry z dronu ukazují syrskou vesnici Barisha, ve které přebýval nejvyšší představitel samozvaného Islámského státu Bakr al-Bagdádí. Ten zemřel v sobotu, kdy na sobě odpálil vestu s výbušninami, když se k němu blížily americké jednotky. Na dopadení se podílela i syrská arabsko-kurdská koalice SDF.

V neděli Kurdové oznámili, že zemřel i Hasan Muhádžir, pravá ruka Bagdádího. „Právě bylo potvrzeno, že nástupce číslo jedna abú Bakra Bagdádího byl zabit americkými oddíly. Velmi pravděpodobně by nejvyšší post převzal – nyní je také mrtvý,” napsal Trump.

Přestože americký prezident Donald Trump oznámil, že zabitý Muhádžir měl stanout v čele teroristické organizace po smrti Bagdádího, už v srpnu propagandistická islamistická agentura Amak oznámila, že do vedení nominovala Abdalláha Kardáše.

Reklama

Doporučované