Hlavní obsah

Žádné cigarety a bublinky, to radši pivo, říká Tonya Graves o péči o hlas

Tonya Graves v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Tonya Graves je v českém mediálním prostředí známým a zábavným živlem. Na jejím oblíbeném Střeleckém ostrově jsme probrali třeba péči o hlas, kontroverzní část americké historie nebo její slabost pro Bohumila Hrabala.

Článek

„Technik na ochranu hlasu je asi milion, ale každý hlas je individuální. Člověk by hlavně neměl dělat věci, kterými si ničí hlasivky. Dejme tomu cigarety, které si občas dám. Stejně tak perlivé nápoje. Ale jsou i věci, které se mohou zdát jako škodlivé, ale pomáhají. Třeba pivo je výborné, protože obsahuje vitamin B. Stejně tak je dobrý kofein. Protože hlasivky jsou svaly a kofein je posiluje. Cvičení hlasivek je proto velice důležité, protože to jsou svaly, které používáme. Makáme na sobě ve fitku a stejný servis si zaslouží i hlasivky,“ zmiňuje v úvodu Tonya.

Málo se ví, že si Tonya zahrála ve snímku Obsluhoval jsem anglického krále habešského císaře. Láska k Hrabalově dílu je u ní dlouhodobá. „Hrabal byl můj nejoblíbenější český spisovatel a pořád je, tak jsem do toho moc ráda šla a upravila si i vzhled. Miluji Hrabala. Často slýchávám od lidí: ‚Ty nic nevíš, ty jsi to nečetla.‘ Jenže já jsem četla všechno, co psal. Jedině jsem nemohla dočíst Postřižiny. To fakt nešlo. Ale film mám ráda. Hraje tam i starý a mladý Hrušínský. Ne ten…Nonstop, ale otec a děda. Jak se to jmenuje? Discopříběh. Tak ten ne! Ten ne! Jen jeho táta a děda, kteří tam oba hrají. Všichni jsou navíc úplně omámeni Vášáryovou. Hlavně teda starý Hrušínský jakožto doktor, který si přijde poslechnout srdce a usne na jejích prsou,“ dodává svým specifickým smíchem Tonya.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované