Hlavní obsah

Atlet Oscar Pistorius bude podmínečně propuštěn na svobodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Paralympijský atlet Oscar Pistorius (vlevo) u soudu v Pretorii v roce 2016.

Reklama

Bývalý vynikající postižený sportovec, který zatápěl i zdravým atletům, měl za vraždu přítelkyně strávit ve vězení 13 let. Po sedmi letech od rozsudku se však Oscar Pistorius dostane na svobodu.

Článek

Bývalý paralympijský vítěz Oscar Pistorius se téměř 11 let po vraždě přítelkyně Reevy Steenkampové podmínečně dostane z vězení. Informoval o tom web BBC. Úřady datum jeho propuštění stanovily na 5. ledna 2024.

Pistorius, který na MS v atletice v roce 2011 získal s jihoafrickým kvartetem stříbro ve štafetě na 4 × 400 m, v roce 2013 Steenkampovou několikrát střelil přes dveře koupelny. Později tvrdil, že se jednalo o tragický omyl a že si ji spletl se zlodějem. Pistoriuse, kterému je nyní 37 let, v roce 2016 jihoafrický soud odsoudil k 13 letům vězení.

Jednalo se o druhé slyšení o Pistoriusově podmínečném propuštění během necelého roku. Jeho první žádost o podmínečné propuštění byla v březnu zamítnuta, protože nesplnil minimální dobu vazby. To později jihoafrický ústavní soud označil za chybu, což vedlo k obnově procesu a pátečnímu slyšení.

Reklama

Doporučované