Hlavní obsah

Baldwin se dohodl s rodinou zastřelené kameramanky, žaloba zmizí

Foto: Profimedia.cz

Herec Alec Baldwin omylem zastřelil při natáčení kameramanku Halynu Hutchinsovou.

Reklama

Herec Alec Baldwin a rodina zesnulé kameramanky Halyny Hutchinsové dosáhli dohody. Podmínky vyrovnání zatím nebyly zveřejněny. Žaloba, která byla na Baldwina podána kvůli tomu, že Hutchinsovou zastřelil, tak bude zamítnuta.

Článek

Alec Baldwin a rodina Halyny Hutchinsové, kameramanky, která zemřela na natáčení po Baldwinovu výstřelu z pistole, dosáhli dohody.

Natáčení filmu Rust bude pokračovat v lednu a výkonným producentem se stane vdovec po Halyně Hutchinsové, Matthew Hutchins, uvedla ve středu tisková agentura Deadline. Jako producent obdrží Hutchins i část zisku.

Přesné podmínky vyrovnání, které podléhá schválení soudu, zatím nebyly zveřejněny. „Dosáhli jsme vyrovnání (…), v rámci tohoto vyrovnání bude náš případ zamítnut. Natáčení filmu Rust, kde budu nyní výkonným producentem, bude pokračovat se všemi původními hlavními hráči v lednu 2023. Nemám zájem obviňovat nebo připisovat vinu producentům nebo panu Baldwinovi,“ uvedl podle CNN Matthew Hutchins v oficiálním prohlášení.

„Všichni víme, že Halynina smrt byla hrozná nehoda. Jsem vděčný, že se producenti a zábavní komunita sešli, aby vzdali hold Halynině finálnímu dílu,“ doplnil.

Očekává se, že se k filmu vrátí i režisér Joel Souza. Také on byl při střelbě zraněný. „Ti z nás, kteří jsme měli to štěstí strávit čas s Halynou, jsme věděli, že je nesmírně talentovaná, laskavá, kreativní a je zdrojem neuvěřitelné pozitivní energie. Přál bych si, aby ji svět poznal za jiných okolností. (…) Dokončit režii filmu pro mě mohlo mít smysl pouze tehdy, pokud by bylo provedeno se zapojením Matta a rodiny Hutchinsových. I když je to hořkosladké, jsem rád, že společně teď dokončíme, co jsme s Halynou začali,“ prohlásil Souza. Doplnil, že veškeré úsilí na daném filmu bude věnováno uctění odkazu Hutchinsové.

Baldwinův případ se táhne už více než rok

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) dospěl k závěru, že herec Alec Baldwin musel stisknout spoušť zbraně, která loni při natáčení filmu Rust zabila kameramanku Halynu Hutchinsovou, informuje web ABC News.

„Jsme vděční všem, kteří přispěli k vyřešení této tragické a bolestné situace,“ zmínil pak v prohlášení právník Aleca Baldwina Luke Nikas.

Žaloba podaná proti Baldwinovi, produkčním společnostem a producentům filmu Rust i dalším klíčovým členům štábu uváděla, že došlo k četným porušením standardů. Tvrdila také, že se produkční společnosti a producenti rozhodli najmout nejlevnější dostupný personál. Konkrétně uváděla, že vědomě najali zcela nekvalifikovaného zbrojíře.

Herec Alec Baldwin zastřelil Halynu Hutchinsovou omylem loni v říjnu při natáčení v Novém Mexiku.

Reklama

Doporučované