Hlavní obsah

Britskému následníkovi je deset. Rodiče zveřejnili jeho novou fotku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Twitter @KensingtonRoyal / Millie Pilkington, Seznam Zprávy

Princ George na novém snímku, který zveřejnila britská královská rodina.

Reklama

George je nejstarším vnukem britského krále Karla III. a druhým v linii následnictví po svém otci Williamovi.

Článek

Co dostane britský princ George k desátým narozeninám, které slaví v sobotu, se podařilo před veřejností utajit. Královská rodina zato poskytla dárek svým příznivcům na celém světě v podobě nového snímku mladého následníka.

George, který je nejstarším potomkem prince Williama a princezny Kate, a v budoucnu se tak s velkou pravděpodobností stane britským králem, je na fotce zachycen v neformálním oblečení na schodech hradu Windsor.

I když bývá George před fotografy obvykle trochu plachý, na zveřejněném snímku podle listu Daily Mail působí uvolněně, sebevědomě a „dospělejší než kdy dřív“.

Stejně jako u jeho mladšího bratra Louise, který oslavil v dubnu páté narozeniny, přistoupila královská rodina ke změně tradice a nechala snímek pořídit profesionální fotografkou Millie Pilkingtonovou. Dříve děti fotila princezna Kate, která je patronkou Královské fotografické společnosti.

Princ George se narodil 22. července 2013 v Londýně. Aktuálně má za sebou první rok v nové škole v hrabství Berkshire, do které nastoupil loni v září poté, co se následnická rodina přestěhovala do nedalekého Windsoru coby královské rezidence.

Budoucí panovníci v Evropě

V řadě evropských zemí jsou stále hlavou státu monarchové. Pravidla dědičného následnictví se v posledních desetiletích často měnila ve prospěch žen.

Jak poznamenala BBC, začátek léta byl pro prince celkem pestrý na oficiální události. Minulý týden sledoval spolu s rodiči mužské finále tenisového turnaje ve Wimbledonu. Pár dnů předtím s nimi navštívil přehlídku královského letectva ve Fairfordu.

Už na začátku měsíce se v médiích objevily fotky, jak George s otcem Williamem sleduje kriketový zápas mezi Anglií a Austrálií. Britská média tehdy s pobavením komentovala snímky, na kterých malý princ ukusuje pizzu z krabice za přítomnosti premiéra Rishiho Sunaka.

Reklama

Doporučované