Hlavní obsah

Britští labouristé chtějí na školách bojovat proti „špatným vzorům mužství“

Foto: Z twitterového účtu Andrewa Tatea

Andrew Tate je podle labouristů špatným vzorem muže.

Reklama

„Mladí mužští mentoři ve školách by byli silnou protiváhou k některým negativním jevům, kterým mohou být mladí muži vystaveni na internetu,“ domnívá se britská stínová ministryně školství Bridget Phillipsonová.

Článek

Stínová ministryně školství Bridget Phillipsonová prohlásila, že labouristé pomohou školám vychovávat mladé vlivné muže, kteří mohou čelit negativnímu vlivu lidí, jako je kontroverzní influencer Andrew Tate.

V rozhovoru pro deník The Guardian Phillipsonová uvedla, že v rámci boje proti sexuálnímu obtěžování chtějí labouristé ve školách rozvíjet vzory, které by mohly být „silnou protiváhou“ Tateovi a jemu podobným.

Tate je influencer, který sám sebe označuje za „mizogyna“ a jistý vzor mužství, na síti X nasbíral 8,8 milionu sledujících. Zároveň ale v Rumunsku čelí obvinění ze znásilnění a  obchodování s lidmi.

Labouristická strana v úterý oznámila, že plánuje pomoci školám rozvíjet mladé mužské mentory a učit žáky, jak zpochybňovat materiály, které vidí na sociálních sítích od lidí, jako je Tate.

„Mladí mužští mentoři ve školách by byli silnou protiváhou k některým negativním jevům, kterým mohou být mladí muži vystaveni na internetu,“ řekla Phillipsonová. Vyjádřila naději, že někteří mladí muži, kteří se stanou lídry ve svých školách, by pak mohli oslovit více lidí tím, že by se sami stali online influencery.

Reklama

Doporučované