Hlavní obsah

Německo zakázalo vstup do země rakouskému pravicovému aktivistovi Sellnerovi

Foto: Johanna Poetsch, Shutterstock.com

Martin Sellner.

Reklama

Německo zakázalo vstup do země rakouskému pravicovému aktivistovi Martinu Sellnerovi.

Článek

Zákaz vstupu do Německa Martinu Sellnerovi si vymohlo hlavní město spolkové země Braniborsko, Postupim, uvedla v úterý agentura DPA.

Martin Sellner, bývalý šéf rakouské odnože krajně pravicového Identitárního hnutí, v úterý informaci o zákazu cest do Německa sám zveřejnil na platformě X. Proti opatření se chce bránit u soudu, ale do té doby ho hodlá dodržovat.

Sellnerovo jméno v poslední době často skloňovala média kvůli listopadovému setkání pravicových radikálů v Postupimi. Podle mediální skupiny Correctiv se akce zúčastnili i někteří politici protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD) nebo jednotlivci z řad Křesťanskodemokratické unie (CDU), největší opoziční strany v Německu.

Sellner potvrdil, že tam hovořil o takzvané reemigraci, což je termín, který přívrženci krajní pravice používají pro snahy o to, aby lidé s přistěhovaleckými kořeny opustili Německo, a to i donucením. Po lednovém zveřejnění informací se v Německu a Rakousku konalo mnoho velkých demonstrací proti krajní pravici.

Reklama

Doporučované