Hlavní obsah

Patrně poslední záběry s živým Navalným: Den před smrtí byl u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Telegramový účet Sota zveřejnil záběry ze soudu s Alexejem Navalným. Jsou jen 24 hodin staré.Video: telegram/sotavisionmedia

 

Reklama

Během čtvrtečního jednání ruský opozičník s přítomnými vtipkoval.

Článek

Po procházce se mu udělalo špatně, ztratil vědomí a přivolaní lékaři už ho nedokázali oživit. Tak ruská vězeňská služba vysvětluje smrt jednoho z hlavních kritiků Kremlu Alexeje Navalného.

Příčiny úmrtí nejsou známy, prokremelská televize RT informovala, že se Navalnému utrhla krevní sraženina.

Ještě ve čtvrtek se přitom účastnil soudu. Záběry z jednání zveřejnil telegramový účet Sota - Navalnyj se na nich směje a s přítomnými vtipkuje. Následně se se soudcem rozloučí.

Spolupracovníci ruského opozičníka na sociálních sítích uvedli, že zpráva o smrti zatím není ověřená. Do trestanecké kolonie Poljarnyj volk (Polární vlk) za polárním kruhem nyní míří Navalného právník.

Rodina zatím věc komentovat nebude, podle politikova právníka Leonida Solovjova byl politik ještě ve středu v pořádku.

„Ruské úřady zveřejnily přiznání, že ve vězení zabily Alexeje Navalného,“ napsal v pátek na síti X šéf jeho štábu Leonid Volkov.

Smrt Alexeje Navalného

Nekrolog

Navalnému se podle ruské vězeňské služby udělalo zle po procházce, zkolaboval a ztratil vědomí. Uvězněný ruský opoziční politik zemřel ve věku 47 let. V tomto textu najdete základní informace o jeho úmrtí a velký portrét.

Ohlasy

Na smrt ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného v trestanecké kolonii reagují evropští i čeští politici. Kromě kondolencí vyjadřují i jasný názor na viníka tragédie – ruského vůdce Vladimira Putina a jeho zločinecký režim.

Video

Telegramový účet Sota zveřejnil záběry ze soudu s Alexejem Navalným. Jsou jen 24 hodin staré.

O životě ve vězení

Ruský opozičník si za mřížemi odpykával devatenáctiletý trest. V těžkých podmínkách na samotce strávil dvě třetiny času.

Reklama

Doporučované