Hlavní obsah

Video: Demonstrace na podporu Palestiny v Berlíně se zvrhla. Hořela auta

Bez komentáře: Demonstrace v Berlíně na podporu Palestiny. Protestující házeli na policisty lahve, kameny a petardy, strážci zákona v reakci na to použili vodní dělo.Video: twitter/_AlexandraMue, twitter/AlexanderDinger, AP

 

Reklama

V Berlíně a dalších německých městech se ve středu odpoledne a večer konaly demonstrace na podporu Palestinců. Úřady přitom většinu shromáždění zakázaly kvůli obavám z porušení veřejného pořádku.

Článek

Stovky lidí se podle policejní mluvčí Barbary Slowikové shromáždily navzdory zákazu v berlínské čtvrti Neukölln. Zpočátku poklidná demonstrace se nakonec neobešla bez potyček. Protestující házeli na policisty lahve, kameny a petardy, strážci zákona v reakci na to použili vodní dělo. Dav zapálil i několik aut.

V Berlíně došlo mimo jiné také k útoku na synagogu. Podle policie dva zamaskovaní útočníci hodili v noci na středu zápalné lahve.

O propalestinských protestech v Německu

Demonstrace v Berlíně napovídají o rozšířených sympatiích s teroristy. Arabská komunita v Německu se v uplynulých letech rozrostla o stovky tisíc lidí.

Reklama

Doporučované