Hlavní obsah

Čechy čeká po příjezdu do Švýcarska karanténa. I očkované

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační obrázek.

Reklama

Švýcarsko od sobotních 20:00 omezuje vstup občanů České republiky na své území. I očkovaní lidé budou muset mít negativní PCR test a strávit 10 dní v karanténě.

Článek

„Od dnešních 20:00 omezuje Švýcarsko vstup občanů ČR na své území bez ohledu na očkování. I čeští občané s trvalým pobytem ve Švýcarsku musí při vstupu do země předložit test a nastoupit desetidenní karanténu. O zpřísnění pravidel (Švýcarsko) bohužel dopředu neinformovalo,“ napsal na svém twitterovém účtu ministr zahraničí Jakub Kulhánek.

Švýcarská ambasáda uvedla, že lidé vstupující do Švýcarska ze zemí, kde byla zjištěna varianta omikron, mezi nimi Česká republika, Nizozemsko, Spojené království, Egypt a Malawi, musí při nástupu do letadla a při vstupu do Švýcarska předložit negativní test na covid-19 a musí být v karanténě po dobu 10 dnů.

Počet případů nákazy covidem-19 ve Švýcarsku strmě stoupá. Každým týdnem dochází k nárůstu o 40 až 50 %. Švýcarsko navíc dosud naočkovalo pouze necelé dvě třetiny svých obyvatel a patří tak k nejméně proočkovaným zemím v západní Evropě.

Zpřísňování pravidel proti šíření koronavirové nákazy se tam ale nechystá. Některých omezení se naopak možná bude země zbavovat. Švýcaři o tom rozhodnou v nedělním referendu.

Podmínky vstupu na své území pro všechny cestující, tedy i Čechy, v sobotu zpřísnila také Velká Británie. Každý, kdo do země přijede, musí do druhého dne podstoupit PCR test na koronavirus. Až do obdržení negativního výsledku musí cestovatelé zůstat v izolaci.

Reklama

Doporučované