Hlavní obsah

V centru Bruselu vjela dodávka na terasu restaurace. Šest lidí je zraněných

Foto: Profimedia.cz

Bruselská terasa poté, co na ni najela dodávka.

Reklama

aktualizováno •

V centru Bruselu v pátek odpoledne vjela dodávka na terasu restaurace a zranila šest lidí. Mluvčí bruselské prokuratury večer uvedla, že v Antverpách zadrželi podezřelého.

Článek

V centru Bruselu v pátek odpoledne vjela dodávka na terasu restaurace a zranila šest lidí. Řidič vozidla po incidentu ujel, pátral po něm policejní vrtulník. Podle některých očitých svědectví šlo o úmyslný čin, policie ale tuto verzi nepotvrdila, uvedla belgická stanice RTBF.

Kolem 13:00 dodávka vjela na restaurační terasu v ulici Saint-Michel. Vozidlo se později podařilo najít, bylo však prázdné. Zranění všech lidí byla lehká a nikdo nemusel být převezen do nemocnice.

„Bílá dodávka vjela do ulice se skřípějícími pneumatikami,“ uvedl muž, který seděl na terase. „Řidič jel po ulici zleva a narážel do všeho, co potkal,“ dodal.

Prokuratura večer oznámila, že policie zadržela podezřelého a čin vyšetřuje, odmítla ovšem sdělit jakékoli podrobnosti o možném motivu. Podezřelého zadrželi na základě analýzy záznamů videokamer z místa nehody a výslechu svědků.

Bezprostředně po nehodě zvýšil úřad OCAM, který se zabývá terorismem a extremismem, hrozbu z druhého na třetí stupeň z celkem čtyř možných. Po několika hodinách ho opět snížil, což podle analýzy RTBF naznačuje, že policie nehledá spolupachatele a nepředpokládá, že by mohlo dojít k dalšímu útoku. Případ nebyl svěřen federální, ale místní prokuratuře, což podle stanice rovněž nasvědčuje jinému než teroristickém motivu.

Podle RTBF je zadržený muž narozený v roce 1994 a nemá žádné známé vazby na extremismus. Policie o identitě podezřelého neinformovala.

Reklama

Související témata:

Doporučované