Hlavní obsah

Video: Ukrajinka přišla o nohy. Přímo v nemocnici se vdala

Záběry ze svatební hostiny Viktora a Oksany. Video: twitter/franakviacorka

 

Reklama

Mladá zdravotní sestra přišla o obě nohy poté, co šlápla na minu. Ani tragická nehoda jí nezabránila najít si mezi všemi operacemi a další léčbou čas na svatbu s milovaným mužem.

Článek

Třiadvacetiletá Oksana se před osudovým okamžikem 27. března vracela domů, se svým partnerem Viktorem šla „po známé cestě“ ve městě Lysyčansk, cituje britská televize Sky News Lvovskou lékařskou asociaci.

Přítel vyvázl bez zranění, ale Oksana přišla během exploze o obě nohy a čtyři prsty na levé ruce.

Následovaly čtyři operace, díky kterým se podařilo její stav stabilizovat. Poté ji evakuovali do města Dnipro, odkud minulý týden dorazila do Lvova.Po příjezdu do města se dvojice, která má dvě děti, rozhodla vzít.

Jak je vidět v úvodním videu, Viktor drží svou ženu Oksanu ve vzduchu a za potlesku šťastných přihlížejících se v nemocničním pokoji oddávají prvnímu novomanželskému tanci.

Dojemné video sdílel na svém twitteru i ukrajinský parlament, páru popřál do budoucna hodně štěstí.

„Život by se neměl odkládat na později, Oksana a Viktor, kteří si za šest společných let nikdy nenašli čas na manželství se vzali,“ napsala Lvovská lékařská asociace.

Organizace pro Sky News uvedla, že její pracovníci ve Lvově páru koupili snubní prsteny, zajistili nevěstě šaty a dobrovolníci z nemocnice upekli dort.

Svatební hostina se pak konala na oddělení tamní chirurgie, kde má Oksana dostat protézy a pak se znovu učit chodit.

Poté má pár odjet do Německa, kde Oksana podstoupí další léčbu.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované