Hlavní obsah

Video: „Zkazili jsme jim rybaření.“ Ukrajinci ostřelovali ruskou ponorku

Bez komentáře: Ukrajinská pobřežní stráž ostřeluje ruskou ponorku. Video: AP

 

Reklama

Přestože ruská černomořská flotila ztratila už několik plavidel, udržela si schopnost zasáhnout ukrajinské a pobřežní cíle. Ukrajinci proto pokračují v útocích i proti ní, teď se jejich terčem stala jedna z ponorek.

Článek

V Černém moři se v současnosti nachází zhruba 20 plavidel ruského námořnictva včetně ponorek, uvedlo na konci dubna britské ministerstvo obrany na Twitteru. Jednu z nich teď údajně ukrajinská pobřežní stráž ostřelovala u Mykolajiva, píše agentura AP.

Jak je vidět v úvodním videu, ponorka se během útoku snaží potopit, když okolo ní dopadají střely a ozývají se četné exploze. Některé zřejmě zasáhly i samotné plavidlo, ale toto tvrzení nelze ověřit z nezávislých zdrojů.

Útok nařídil gubernátor Mykolajivské oblasti Vitalij Kim poté, co plavidlo zpozorovaly průzkumné složky ukrajinských ozbrojených sil.

„Před pár hodinami jsem jim zkazil veškeré rybaření,“ uvedl po ostřelování Kim.

Ruské námořnictvo opakovaně z Černého moře ostřeluje ukrajinské cíle. Ve středu ministerstvo obrany uvedlo, že jejich ponorka vystřelila dvě střely s plochou dráhou letu Kalibr proti určeným pozemním cílům na Ukrajině, píše britský deník The Telegraph.

Rusko se nadále soustředí na klíčové přístavy jako Oděsu, Cherson, Mykolajiv nebo Mariupol, což naznačuje, že chce mít plně pod kontrolou přístup k Černému moři, aby ublížilo ukrajinské ekonomice, píše britské ministerstvo obrany.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované