Hlavní obsah

Zaměstnanec nemocnice chtěl nahlédnout do záznamů princezny Kate

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Twitter @KensingtonRoyal

Catherine, princezna z Walesu, je známá spíše jako Kate.

Reklama

K incidentu došlo v privátním zařízení London Clinic, kde princezna Kate nedávno podstoupila operaci. Minimálně jeden člověk byl chycen při pokusu nahlédnout do jejích lékařských záznamů, píše BBC. Případ se nyní vyšetřuje.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Některý ze zaměstnanců britského zdravotnického zařízení London Clinic, kde nedávno podstoupila operaci kvůli nespecifikovaným problémům princezna Kate, se snažil dostat k jejím soukromým lékařským záznamům. Informovala o tom ve středu BBC s odvoláním na server Daily Mirror.

Daily Mirror zprávu přinesl v úterý večer. Podle něj byl při pokusu o nahlédnutí do soukromých informací o člence královské rodiny chycen minimálně jeden člověk a nemocnice poté zahájila vyšetřování. BBC nebyla tato tvrzení schopna nezávisle ověřit.

Případe nyní vyšetřuje úřad komisaře, který se zabývá ochranou soukromých údajů. Ten uvedl, že obdržel zprávu o porušení princeznina soukromí a celou věc bude nyní prošetřovat.

BBC se pokusila kliniku kontaktovat, zatím nedostala žádnou odpověď. K situaci se odmítl vyjádřit i Kensingtonský palác, který je v současné době sídlem princezny Kate, jejího manžela Williama a jejich dětí, s tím, že se jedná o soukromou věc londýnské kliniky.

K případu došlo poté, co se na internetu v poslední době objevila řada konspiračních teorií kvůli nepřítomnosti princezny ve veřejném prostoru. Tomu nepomohla ani čerstvá kauza s upravenou fotografií princezny s jejími dětmi.

Další upravená královská fotka

Fotografie zveřejněná loni měla oslavit Alžbětu II. v den jejích nedožitých narozenin. Teď vyvolala zájem v souvislosti s aférou okolo snímku, který měl uklidnit veřejnost, že princezna Kate je po lednové operaci v pořádku.

Reklama

Doporučované