Hlavní obsah

Youtuber Ninja oznámil, že má rakovinu

Foto: Shutterstock.com

Streamer Tyler „Ninja“ Blevins na snímku z roku 2018

Reklama

Známého 32letého hráče počítačové hry Fortnite objednala jeho žena na pravidelnou prohlídku, při které mu lékaři objevili rakovinu kůže. Nyní streamer vyzývá ostatní, aby prohlídky nezanedbávali a dbali na své zdraví.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americký Streamer Tyler Blevins, známý pod jménem Ninja, oznámil, že mu byla diagnostikovaná rakovina kůže, napsal web The Sun. 32letému Blevinsovi lékaři onemocnění objevili při pravidelné prohlídce. Nyní apeluje na ostatní, aby tyto prohlídky nezanedbávali. Muž, který se proslavil především hraním hry Fortnite, veřejnosti přiznal, že ho na prohlídku objednala jeho žena. Bez ní by nemoc nebyl schopen včas zachytit.

Lékař našel na jeho noze znaménko, která preventivně odstranil, popsal Blevins. Později se ale vrátilo jako nádor. „Vrátilo se zpátky jako melanom, ale jsou optimističtí, protože jsme to zachytili v rané fázi,“ uvedl na sociální síti X. „Berte to jako výzvu chodit pravidelně na kožní kontroly,“ apeluje.

Ninja patří k nejsledovanějším streamerům světa. Na platformě Twitch má 19 milionů sledujících, na YouTube kanálů téměř 24 milionů.

Na zprávu reagovali i jeho fanoušci, kteří Blevinsovi posílali přání k uzdravení. „Dobrá práce, že jste proaktivní. Přeji vám brzké uzdravení,“ napsal jeden z fanoušků. „Přeji mému příteli to nejlepší,“ reagoval jiný.

Melanom je podle expertů třetím nejrozšířenějším typem rakoviny. Zároveň způsobuje nejvíce úmrtí, protože je zde veliké riziko, že se rozšíří do ostatních částí těla. Riziko onemocnění může člověk snížit tím, že bude svoji pokožku chránit před slunečním zářením. Experti taky lidi vyzývají, aby se vyhnuli umělému opalování.

Reklama

Související témata:
Preventivní prohlídky

Doporučované