Hlavní obsah

Zeman složil slib, na Slovensko se po vraždě Kuciaka sjíždějí novináři i politici ze zahraničí a Uber bude oficiálně podnikat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Večerní zprávy, 8. 3. 2018Video: Redakce Seznam

 

Výběr událostí ze čtvrtka 8. 3. 2018 ve Večerních zprávách.

Článek

Oproti první prezidentské inauguraci byl druhý obřad kratší, nekonala se například vojenská přehlídka. Nakonec se prezidentský pár i jejich dcera poklonily památce svatého Václava ve svatovítské katedrále.

Velký rozruch způsobil Zemanův projev. Nejdřív se pustil do zhodnocení předchozích let v úřadu. Za hlavní téma označil setkávání s občany. Připomněl i zahraniční cesty, poté se Zeman opřel do některých médií, včetně veřejnoprávní České televize.

Na Slovensko se kvůli vraždě novináře Jána Kuciaka sjíždějí politici i novináři z celé Evropy. Se slovenským prezidentem už jednala delegace poslanců Evropského parlamentu. A v Bratislavě vznikl také mezinárodní tým novinářů.

Společnost Uber bude v Česku podnikat. To znamená, že požádá o živnostenský list a její řidiči zažádají o taxikářské licence.

To a další události ve Večerních zprávách Televize Seznam.

Doporučované