Hlavní obsah

Zemřel Tomáš Dusil. Kolega, kamarád a spolutvůrce Šťastného pondělí

Tomáš Dusil.

Reklama

Tomáš Dusil byl jako kameraman, režisér, střihač a kreativec součástí týmu Seznam Zpráv od jejich vzniku v roce 2016.

Článek

V noci z pátku na sobotu náhle zemřel Tomáš Dusil. Patřil neodmyslitelně k projektu Seznam Zpráv. Jako kameraman, režisér, střihač a kreativec se na jejich podobě podílel od samého počátku od roku 2016.

Byl tím, kdo vtisknul podobu oblíbenému satirickému pořadu Šťastné pondělí. A proto jako rozloučení s Tomášem volíme slova Jindřicha Šídla, která zveřejnil také na Facebooku:

Když byl Tomáš Dusil nejvíc vytočený, používal výraz „jebácký“, případně - a to bylo opravdu zle - „superjebácký“.

Superjebácký je, že Tomáš dneska v noci umřel. Strávil jsem s ním poslední čtyři roky skoro každý den, byl spoluzakladatelem, režisérem, grafikem, střihačem, spolumajitelem Šťastného pondělí.

A i když byly věci někdy „superjebácký“, Tomáš je vždycky dotáhl do dokonalosti a úplného detailu. Byl to samouk a génius. Nikdo jiný by nepřekreslil booklet DVD filmu „Případ Pelikán“ s ministrem Robertem Pelikánem v hlavní roli do posledního kreditu vlevo dole, i když se to na obraze objevilo asi na 4 vteřiny.

Tomáš byl člověk neuvěřitelně slušný, poctivý, vlídný, vtipný, spolehlivý, cokoliv si vzpomenete. Jen už nedodělal tenhle poslední díl.

Jsem v šoku a strašně smutnej. Kdo jste Tomáše znali, vzpomeňte si na něj, prosím. Já na něj budu myslet pořád.

Tak čau, Tomáši a děkuju Ti za všechno.

Tomáše, jeho práci i humor, si pak spolu s námi můžete připomenout ve Šťastném pondělí z loňského března. Tehdy se štáb rozhodl využít toho, že byl Jindřich nemocný, a ve speciálním vydání nechal nahlédnout do redakční kuchyně.

Tajemství Šťastného pondělí odhaleno. Zjistěte, jak vzniká oblíbený týdeník. Proč je Jindra černobílý? A kde bereme všechny ty tak trochu banální triky?Video: Jindřich Šídlo Tomáš Dusil, Seznam Zprávy, Youtube.com

Vzpomínka šéfredaktora Seznam Zpráv Jirky Kubíka.

A ještě vzpomínka dlouholetého zpravodaje ČT v Berlíně Martina Jonáše, s nímž Tomáš Dusil roky právě v Německu natáčel.

Reklama

Doporučované