Hlavní obsah

Ženy nejsou jen poznámka pod čarou, bývalá soutěžící z reality show žaluje Trumpa

Zervosová žádá po Trumpovi omluvu.Video: Marie Vladyková

 

Reklama

Nastupující prezident USA odsoudil nařčení ze sexuálního obtěžování jako lži. Teď by se měl podle bývalé účastnice Trumpovy reality show Učedník za svůj komentář omluvit.

Článek

S řadou obvinění ze sexuálního obtěžování si Donald Trump v prezidentské kampani poradil rychle. Označil je za lživé pomluvy. Summer Zervosová si to ale nenechala líbit. A na Donalda Trumpa podala žalobu.

„Pro soudní proces není správná doba. Není ani špatná doba. Byli jsme trpělivé, ale je konec. Je čas čelit následkům. Ženy nejsou v historii jen poznámky pod čarou," řekla Gloria Allredová, právnička Zervosové.

Zervosová se přihlásila v říjnu loňského roku, když řada Američanek uveřejnila své zkušenosti s prezidentským kandidátem. Stejně jako ostatním, také jí měl Trump dělat neslušné návrhy.

Žádala po něm omluvu již v minulosti, ale nedočkala se jí.

„Je nezbytné, aby se za nařčení pan Trump omluvil u soudu, spíše než tweetováním z ložnice uprostřed noci,“ okomentovala případ právnička Zervosové.

Allredová často obhajuje známé osobnosti, ale Zervosová si ji sama nevybrala. Tým Allredové ji kontaktoval sám.

Když se Trump omluví, nemusí platit odškodné

Zervosová chce žalobou zachránit svou pověst. Trumpovi zároveň vzkazuje, že když se omluví a uzná, že říkala pravdu, nebude po něm požadovat žádné finanční odškodnění.

Trump obvinění Zervosové i dalších žen odmítl již v době prezidentské kampaně. O jeho chování k ženám ale unikla na veřejnost nahrávka. Chlubí se na ní tím, že je pro ženy neodolatelný a bez okolků je líbá.

K žalobě Zervosové se zatím vyjádřila jen Trumpova tisková mluvčí Hope Hicksová. Podle ní je případ absurdní.

Zervosová se s Trumpem potkala několikrát. Účastnila se totiž jeho televizní reality show Učedník (The Apprentice). Obtěžovat ji měl v roce 2007 v Beverly Hills. Tvrdí, že ji při pracovním pohovoru proti její vůli začal líbat, osahávat, a dokonce se ji pokusil povalit na postel.

Reklama

Doporučované