Hlavní obsah

Zlatý věk lidové tvořivosti aneb Jak se papež mračil na Trumpa

Fotografie z návštěvy Trumpových u papeže Františka obletěla svět v mnoha verzích lidové tvořivosti.

 

Reklama

Uživatelé internetu vzali do svých rukou obrázky ze setkání papeže Františka s rodinou prezidenta Donalda Trumpa.

Článek

Obraz, který řekne více než tisíc slov. Tím se pro celý svět stala fotografie ze setkání amerického prezidenta Donalda Trumpa s papežem Františkem ve Vatikánu.

Pochmurný výraz papeže vedle prezidenta, který září úsměvem, vytváří kontrast, jehož si nemohli nevšimnout uživatelé sociálních sítí.

Zaplavili internet fotomontážemi, vtipnými popisky nebo kolážemi, na které se můžete podívat nahoře ve videu.

Experti na řeč těla by z fotografie kromě papežova výrazu určitě vyzdvihli i odstup, který si hlava katolické církve, stojící podstatný kus od šéfa Bílého domu, udržuje.

Už během předvolební kampaně mezi těmito dvěma muži nepanovaly nejvřelejší vztahy. Ačkoli Trump o sobě prohlašuje, že je křesťan, papež jeho slova zpochybnil. „Člověk, který neustále myslí jen na to, jak postaví zdi místo mostů, není křesťan,” reagoval papež František na Trumpův slib postavit zeď na hranicích USA s Mexikem.

Na sociálních sítích se zároveň objevují i fotografie zachycující papeže s bývalým prezidentem Barackem Obamou a dalšími světovými představiteli. Ve srovnání se středeční fotografií se na nich papež František tváří mnohem veseleji.

Trump měl u papeže Františka audienci ve středu. Tím završil cestu do středisek tří světových náboženství - muslimské Saúdské Arábie, židovského státu a vatikánského centra katolíků. Papež podle Vatikánu Trumpa vyzval, aby se stal „mírotvůrcem".

Reklama

Doporučované