Hlavní obsah

Zlín chystá rekonstrukci obchodních prostor v Kvítkové ulici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zlínská radnice chystá rekonstrukci obchodních prostor v přízemí domů v Kvítkové ulici v centru města. Práce by měly začít v létě.

Článek

„Aktuální stav přízemního parteru v Kvítkové ulici je tristní. Máme už prováděcí projekt na rozdělení této zatím jednolité plochy na šest samostatných nebytových jednotek. Výrazně tak zkultivujeme jak samotné jednotky, tak i část ulice Kvítkové. Tento prostor dosud nebyl nijak členěn a byl pronajímán jako celek, což nebylo pro město ani pro zákazníky nijak výhodné,“ uvedl primátorův náměstek Pavel Brada (ANO). Vzniknout by měla nákupní a odpočinková plocha, kde bude například kavárna, cukrárna, pekařství nebo květinářství.

„Byli bychom rádi, kdyby tento prostor byl stejně atraktivní jako například kavárna na Malé Scéně. Prostor by měl mít i svoji malou venkovní zahrádku a rozmístěné květináče, podobně jako u obchodního domu. Zároveň bychom chtěli, aby měly prostory z vnějšku jednotný vizuální styl. Budeme rádi, pokud se na nás budou zájemci o tyto plochy obracet se svými nápady,“ uvedl Brada. Prostory budou mít výměru od 45 do 132 metrů čtverečních. Největší bude připraven na provoz kavárny či bistra.

Loni město začalo podobnou rekonstrukci nebytových prostor v domě v Dlouhé ulici. „Prostory na Dlouhé 94 byly skutečně v havarijním stavu. Museli jsme přistoupit ke kompletní rekonstrukci prodejen. Kompletně jsme vyměnili výlohy, upravili jsme vnitřní členění, rozvody, odstranili jsme podhledy a doplnili nové osvětlení. V jednom prostoru jsme renovovali původní podlahu z 30. let. Jedná se o úplné centrum města a jsme přesvědčeni, že i tato rekonstrukce přispěje k oživení Dlouhé ulice,“ uvedl Brada.

Práce by měly být hotové v dubnu, přijdou na dva miliony korun. „Ve spolupráci se společenstvím vlastníků zároveň připravujeme větší revitalizaci v sousedních objektech,“ uvedl Brada. Podobné úpravy se dělají v nebytové části bytového domu v Broučkově ulici, kde vzniknou prostory pro rehabilitace.

Reklama

Doporučované