Hlavní obsah

Zlín vyhlásil soutěž na vytvoření logotypu k oslavám výročí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zlín chystá oslavy 700 let od první písemné zmínky o městě, které připadnou na příští rok. Město vyhlásilo soutěž na vytvoření logotypu k projektu Zlín 700, který zastřešuje veškeré dění u příležitosti výročí.

Článek

Cílem vytvoření logotypu je jeho aplikace v propagaci města a při oslavách výročí. „Logotyp by měl být jednoduchý, originální, srozumitelný a moderní. V ideálním případě by měl vystihovat město Zlín a jeho hodnoty, kterými jsou odvaha, invence, kreativnost,“ uvedl primátor Jiří Korec (ANO).

Logotyp a následně zpracovaný logomanuál se bude využívat v rámci jednotného vizuálního stylu v on-line prostoru, v tištěných materiálech, audiovizuálních dílech či na dárkových a reklamních předmětech. Zpracována bude i varianta v anglickém jazyce. „Barevnost logotypu by neměla být v konfliktu s barevností stávajícího loga města. Logotyp musí být možné používat společně s logem města, ale i samostatně,“ uvedl mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Zájemci o účast v soutěži se mohou přihlásit do 24. února. Každý může předložit jeden návrh. „Třem nejzdařilejším návrhům bude náležet podle rozhodnutí hodnotící komise odměna. Vítěz získá smlouvu na zpracování logomanuálu v hodnotě maximálně 45 tisíc korun. Autoři návrhů, kteří se umístí na druhém a třetím místě, získají odměnu ve výši 4000 a 3000 korun,“ uvedl Korec.

Reklama

Doporučované