Hlavní obsah

Zlínské divadlo začalo zkoušet hudební komedii Šakalí léta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Lze jen doufat, že dočkáme úsměvu jako maska vlevo při sledování nejen nové zlínské inscenace.

Reklama

Přestože zatím není stanovený termín premiéry, začalo zlínské divadlo zkoušet hudební komedii Šakalí léta. Po dlouhé době přibude ve Zlíně na repertoáru nová velká „celosouborovka“.

Článek

Režie „muzikálu“se ujal Dodo Gombár, pod jehož vedením vznikly ve Zlíně inscenace Zvlčení, Mezi nebem a ženou či Žítkovské bohyně. „Šakalí léta jsou hlavně o volání po nezávislosti a po svobodě, po nějakém záchvěvu, který dělá člověka víc člověkem, o obrovské energii rock'n'rollu,“ uvedl Gombár. S herci bude na jevišti i živá kapela.

Dramatizace vychází z povídek Petra Šabacha a z námětu stejnojmenného filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského s hudbou Ivana Hlase. Premiéru Šakalích let plánovalo divadlo původně na duben. „Nesmíme propadat skepsi, že jsou divadla prázdná. Musíme pracovat s nadějí, že se v dohledné době zase sedadla v sálech zaplní,“ uvedl režisér Gombár.

V hlavní roli Bejbyho se představí Radovan Král. Soudí, že je to přesně ten titul, „kterým to dokážeme zase nakopnout, až budeme moci hrát pro diváky. Určitě všichni aspoň jednu písničku ze Šakalích let znají. A jestli ne, tak ji znají a nevědí, že je ze Šakalích let. Moc se na tu práci těším.“

Reklama

Související témata:

Doporučované