Hlavní obsah

Značení kvůli opravě u Semilassa v Brně někteří řidiči nedodržují

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Opravy vodovodu a kanalizace v křižovatce Palackého třídy a Kosmovy ulice omezují automobilovou dopravu. Řidiči neodbočí z Kosmovy vlevo ve směru k Husitské, pravý jízdný pruh od Riegrovy ulice ve směru do centra je uzavřený.

Článek

Auta projedou pouze jednosměrně ve směru z centra do Řečkovic. „Lokální objízdná trasa povede ulicemi Kosmova, Božetěchova a Metodějova. Tranzitní objízdná trasa vede Hradeckou ulicí. Chodci nemohou využívat přechod přes Palackého třídu u zastávky tramvají Semilasso ve směru na Řečkovice. Náhradní přechod bude o zhruba 25 metrů blíže ve směru do města,“ sdělila Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Podle policejního mluvčího Petra Valy dnes hlídky na místě namátkově kontrolují dodržování dopravního značení. „Bylo tam několik lidí, kteří si chtěli zkrátit cestu ve směru do centra a nerespektovali značení dovolující vjezd pouze městské hromadné dopravy. Řidiči jezdí po paměti a musí si na objížďku, která zabere zhruba dvě minuty, zvyknout. Myslím, že v následujících dnech tam už nebudeme zaznamenávat žádné dopravní komplikace,“ uvedl Vala.

Brněnské vodárny a kanalizace v oblasti pracují už několik dní. Důvodem je špatný technický stav vodovodu, který pochází z 60. let minulého století a je často poruchový, i kanalizace, která slouží ještě déle. „Ode dneška je uzavřený pruh směrem do města a od 15. dubna bude uzavřený celý trojúhelník Semilasso. Celkové náklady činí 25,7 milionu korun a hotovo bude letos v srpnu,“ řekla Renata Hermanová za Brněnské vodárny a kanalizace.

Městská firma k rekonstrukci využívá dlouho plánované výměny tramvajových kolejí, které chystá brněnský dopravní podnik (DPMB) na duben. Současné práce městskou hromadou dopravu neomezí, i když DPMB původně avizoval výluky už ode dneška. „Linky 30, 44 a 53 pojedou po svých pravidelných trasách a obslouží běžnou zastávku Semilasso,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Dodala, že předmětem oprav je kompletní výměna kolejového roštu za použití moderních prvků pro snížení hlučnosti. Součástí projektu za 42 milionů korun jsou i úpravy trolejového vedení. Po zahájení prací bude provoz MHD omezený po etapách, z oblasti budou vyloučeny i tramvaje.

Reklama

Související témata:

Doporučované