Hlavní obsah

Zpráva OLAF by se měla zveřejnit, říká eurokomisařka Jourová. Babiš a Zeman? Dva alfasamci se buď zabijí, nebo spřátelí

Osmička s Věrou Jourovou: Babišův případ nesmí zůstat viset ve vzduchu.

 

Reklama

„Jsem ráda, že nemusím rozhodovat o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání,“ říká česká eurokomisařka Věra Jourová v pořadu Osmička Heleny Šulcové.

Článek

„Nevím, co v té zprávě je. Bylo by ale dobré, kdyby to veřejnost mohla vědět,“ tvrdí o zprávě Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF), kterou zatím české úřady nezveřejnily. Ke zveřejnění v předcházejících dnech vyzvali například i někteří čeští europoslanci a kandidáti na českého prezidenta.

Jedna z nejvlivnějších žen v Evropské unii prý zatím v Bruselu neslyšela kritické poznámky na Českou republiku kvůli kauze Čapí hnízdo. „V Evropské unii jsou spíše obavy, že se zařadíme i dílem aktivit a postojů pana Babiše po bok Polska a Maďarska, kde se nám jeví, že ten vývoj nejde dobrým směrem,“ dodává Jourová s tím, že ona nesdílí obavy o vývoj v ČR.

Babiš a Zeman? Dva alfasamci se buď zabijí, nebo spřátelí. Zemana volit nebudu, říká v další části Osmičky Jourová

Osmička s Věrou Jourovou: Zemana volit nebudu. Rozhoduji se mezi Horáčkem a Drahošem.

V další části rozhovoru komentuje Jourová i snahu Evropské komise bojovat s nenávistí na internetu. „Když namalujete na plot hákový kříž, tak je to také trestný čín,“ říká o návrzích na postih autorů nenávistných příspěvků na sítích jako je Facebook.

Jak se dívá na kritiku, že EU připomíná RVHP? Koho bude volit v prezidentských volbách? A šla by debatovat s Tomio Okamurou o budoucnosti Evropské unie? Podívejte se na rozhovor.

Reklama

Doporučované