Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Podepsal prázdnou směnku, teď může přijít o byt. Jak matka zadlužila vlastní dceru. A glosy Kroupy a Přibáně

Záhady Josefa Klímy ze 7. 6. 2019: Muž podepsal prázdnou směnku. Teď mu hrozí ztráta bydlení. Matka zadlužila vlastní dceru a ta kvůli ní dluží 700 tisíc. A glosy Kroupy a Přibáně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

V prosinci loňského roku provedla kriminálka z Hradce Králové zátah na tři muže – mělo jít o organizovanou skupinu, která spáchala podvod vůči jistému Zdeňku Vítkovi. Podle přesvědčení kriminalistů tito muži padělali směnku, aby následně z pana Vítka mohli vymáhat jeden a půl milionu korun. Co na svoji obhajobu tvrdí trojice mužů, kteří jsou v tuto chvíli obviněni z padělání platebního prostředku a podvodu? Proč se vůbec podnikatel Vítek dostal do této situace a co mu aktuálně hrozí? Podrobnosti v reportáži Marcely Sobotkové.

Když bylo Lucii pouhých devět let, podepsala její matka na jméno Lucie nájemní smlouvu s městem Slaný na byt, ve kterém tehdy se svými dětmi bydlela. Bohužel ale nájem neplatila. A tak se pomalu, ale jistě připisoval narůstající dluh ke jménu malé Lucie. Z původní dlužné částky 37 tisíc korun už narostl na neuvěřitelných 700 tisíc korun. Jak tento případ může nakonec dopadnout a co na situaci své dcery říká její matka? Zjišťovala Petra Majerová.

Nechybí ani tradiční glosy. Tentokrát od filozofa Daniela Kroupy a sociologa Jiřího Přibáně.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Upozornění redakce: Článek obsahuje nové video. V jeho původní verzi jsme v souvislosti s vyšetřováním ukázali logo společnosti Propagační podnik HK, která ale nemá s případem nic společného. Firmě Propagační podnik HK se omlouváme.

Reklama

Doporučované