Hlavní obsah

Nemocnice Znojmo zavádí možnost objednání léků přes web

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice Znojmo spouští pro zájemce možnost objednání léků z lékárny přes web nemocnice, chce tak ušetřit pacientům čas. Některé léky se totiž musejí objednávat, a lidé tak musejí chodit do lékárny opakovaně.

Článek

Zájemci si mohou objednat léky i další sortiment. „Cílem nově zavedeného systému je snaha ušetřit klientům čas a poskytnout jim jistotu, že jejich léky budou v nemocniční lékárně pro ně připraveny v předepsaném množství a kvalitě. Odpadá tím tedy nutnost případné opakované návštěvy lékárny z důvodu aktuální skladové nedostupnosti konkrétních předepsaných léčivých přípravků pro konkrétního pacienta,“ uvedla vedoucí lékárnice Renáta Ročková.

Objednávku a rezervaci je možné provést přes jednoduchý formulář na webu nemocnice. „Systém umožňuje rezervaci léků předepsaných jak formou elektronického receptu, tak formou papírového receptu přesnou specifikací z textového pole objednávky,“ řekla mluvčí zařízení Petra Veselá.

Textem lze podle ní také objednat další volně prodejný a doplňkový sortiment lékárny včetně kosmetiky. „O připravené objednávce bude objednávající informován e-mailem. Každá objednávka bude rezervována v lékárně nejdéle tři dny. Pokud by nastal problém s dostupností předepsaného léku, budeme pacienta informovat o dalším postupu, v případě změny předepsané medikace nejprve vše dohodneme s předepisujícím lékařem, aby pacient dostal pokud možno plnou medikaci k zajištění jeho zdravotního stavu,“ uvedla Ročková.

Při výdeji objednávky v lékárně pacient pouze upozorní, že si vyzvedává internetovou objednávku na jméno. V případě listinného receptu musí mít pacient daný doklad s sebou. U elektronického receptu je nutné mít s sebou průvodku e-receptu, SMS s kódem nebo občanský průkaz. „Nový rezervační systém je prozatím nastaven pouze v nemocniční lékárně, netýká se tedy poukazů na zdravotnickou pomůcku, jako například ortézu,“ dodala Veselá.

Lékárna Nemocnice Znojmo vyřídí ročně asi 80 tisíc receptů. Pro pacienty připravuje přibližně 3000 individuálně připravovaných léků.

Reklama

Související témata:

Doporučované