Hlavní obsah

Znalost vína není žádná superschopnost, říká sommeliérka Barbora Pečová

Foto: Miloš Čermák, Seznam Zprávy

Vystudovala filmovou vědu a bohemistiku, vyzkoušela řadu oborů, aby zatím zakotvila u vína.

Reklama

Článek

Tvrdí, že k vínu hledala cestu od studií a že definitivně ji našla v době covidové pandemie. Ostatně statistiky nám ukázaly, že konzumace alkoholu v té době stoupla. Barbora Pečová se ovšem stala sommeliérkou.

Nemyslí si, že je to nějaká superschopnost. Nejradši lidi učí, že můžou mít víno rádi i bez toho, aby mu takzvaně rozuměli a stali se experty. Protože to nejdůležitější na vínu je to, aby nám chutnalo.

O tom jsme si povídali. A taky o tom, co všechno v životě dělala, byť by možná bylo jednodušší mluvit o tom, co nedělala. Pracovala například v televizním marketingu, psala scénáře, byla ředitelkou vnějších vztahů na ministerstvu, dělala kurzy jógy, psala rozhovory o osobním rozvoji nebo přispívala do lifestylových magazínů.

A to ještě ani nestačila mít krizi středního věku. Ale zato už stihla představit středoevropská vína novému americkému velvyslanci v Praze. Jak mu chutnala a co na ně říkal? Poslouchejte.

Přeju příjemnou zábavu.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované