Hlavní obsah

Konec spekulací kolem Hložka. Míří za Schickem do Leverkusenu

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Adam Hložek (vlevo) a Patrik Schick během reprezentačního srazu.

Reklama

Článek

Definitivní potvrzení přestupu Adama Hložka ze Sparty do bundesligového Leverkusenu se stále oddaluje. Nicméně klapnout by mělo. A Nosiči vody už podrobně řeší, jaké vyhlídky má česká ofenzivní kometa v novém působišti.

Kam tedy nakonec přestoupí? A za kolik? O tom, že megapřestup Adama Hložka přijde dříve či později na řadu, nebylo nikdy pochyb.

Poslední dobou se v souvislosti se sparťanským ofenzivním klenotem hovořilo o předních evropských klubech. Jednou o španělské Seville, jindy o italské Neapoli, nechyběly ani West Ham či Arsenal. Některá média dokonce skloňovala německé giganty z Bayernu Mnichov a Dortmundu.

Většinu spekulací utnulo dění posledního týdne. Hložkův transfer se dopéká v německém Bayeru Leverkusen. „Mluvil jsem v pátek s Adamovým agentem. Zdravotní prohlídka proběhla zdařile. Nicméně Pavel Paska zmínil, že na úrovni jednání mezi kluby, tedy mezi Spartou a Leverkusenem, je ještě potřeba nějaké věci zfinalizovat a zadministrovat. Takže je tu předpoklad uzavření transferu začátkem tohoto týdne,“ prozradil Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

V jaké finanční relaci se pohybuje akce Hložek? A na kolik by si teoreticky mohla Sparta přijít, pokud by Leverkusen časem prodal Hložka dalšímu klubu? Pusťte si nejnovější díl Nosičů vody a dozvíte se to.

Inspirace Schickem

Posádka ve studiu si kladla otázku, jaká budoucnost čeká jednoho z největších českých talentů po boku Patrika Schicka, čerstvého vítěze ankety Fotbalista roku. Právě on může v mnohém představovat pro Hložka tu nejlepší možnou inspiraci.

„U Schicka jsem vysledoval ohromný progres. Když jako zelenáč začínal v lize na Bohemce, působil trochu vlažnějším dojmem. Jako kdyby se ho dění na hřišti příliš netýkalo. Za ta léta ale zmužněl a stal se z něho lídr, který se jde na plac o body porvat. Nechce prohrát za žádnou cenu,“ všímá si moderátor Jaromír Bosák.

Existuje slabina, na které by měl ještě nejlepší český zakončovatel podle Nosičů vody zapracovat? Který talentovaný Čech v Leverkusenu před lety totálně vyhořel? A jakou stopu zanechali další čeští fotbalisté na adrese tohoto německého klubu? I o tom uslyšíte v aktuální epizodě.

Paskovské know-how

Není náhoda, že jak Adama Hložka, tak Patrika Schicka zastupuje tentýž agent – Pavel Paska. Ten narýsoval pro oba jasný plán. „Promítlo se tu zase jakési paskovské know-how. Už v minulosti v zahraničních klubech sestavoval takové české dvojičky, které pak spolu na hřišti i v životě kolem něj fungovaly o to líp. Namátkou Kuka-Kadlec v Kaiserslauternu, Rosický-Koller v Dortmundu, Berger-Šmicer v Liverpoolu. K těm se později přidal i Milan Baroš,“ poznamenává Luděk Mádl.

Jaké má Leverkusen ambice? Koho si chce klub udržet a na čem je postavený jeho chod? A jak se prezentuje na hřišti? Karel Tvaroh vysvětluje, proč se Hložek do „bayerovského“ systému náramně hodí a jak je na tom se schopností adaptovat se v novém prostředí. Právě Tvaroh jakožto bývalý Hložkův spoluhráč také zavzpomínal na „Hložanovy“ začátky v dospělém fotbale i na jeho bratra, ze kterého mohl vyrůst obdobný talent.

Křetínský vzbudil emoce

Nosiči vody nemohli opomenout ani vyjádření Daniela Křetínského, majitele Sparty, které vzbudilo emoce. Není divu, protože namísto klubového vedení zkritizoval vlastní fanoušky a připustil, že klíčová rozhodnutí v klubu dělá sám.

Došlo i na další témata. Co všechno pokazili pořadatelé při svém nevídaném selhání na Stade de France při finále Ligy mistrů? Mnohé se dozvíte také o Nottinghamu Forest, který se vrací do Premier League poprvé od roku 1999. Schválně: Víte, o kterého českého trenéra se tento tradiční anglický klub nedávno zajímal?

Celou epizodu si poslechněte v přehrávači v úvodu článku, na Podcasty.cz nebo ve své podcastové aplikaci.

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované