Hlavní obsah

Konkurz na sparťanského střelce budoucnosti: Kuchta, Čvančara, nebo Sejk?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Útočníci Kuchta (vlevo) a Čvančara (vpravo) aktuálně vedou ofenzivu pražské Sparty. Přidá se k nim Václav Sejk?

Reklama

Článek

Sparťanskou ofenzivu táhnou střelci Jan Kuchta a Tomáš Čvančara. Jenže Kuchta je v klubu na hostování a o Čvančaru je na přestupním trhu velký zájem. V Jablonci navíc válí zapůjčený kmenový hráč Sparty Václav Sejk.

Zkraje sezony Sparta řešila v útoku rébus. Dlouho to vypadalo, že typově podobní Kuchta s Čvančarou nemůžou hrát vedle sebe. Trenér Brian Priske ale vytrval, když to šlo, držel na hřišti oba – a spolupráce dvou útočníků nakonec začala přinášet ovoce. Sparta v lize neprohrála už osm zápasů v řadě a velkou zásluhu na tom má zmíněné duo.

Kuchta zatím vstřelil v tomto ročníku Fortuna ligy šest gólů, jeho mladší kolega dokonce devět. Čvančara navíc po zápase se Zlínem prozradil, že se tito snajpři spolu vsadili, kdo druhému přihraje na více branek. Ani přes očividně pozitivní náladu v táboře Letenských však není jisté, že se oba objeví v rudém dresu i v příští sezoně.

Sejk se hlásí o pozornost

Šestadvacetiletý Kuchta je ve Spartě na hostování z ruského Lokomotivu Moskva, kam by se měl vrátit v létě. Pro trvalý přestup by si museli šéfové pražského klubu sáhnout hluboko do kapsy.

„Je ovšem možné, že FIFA a UEFA opět uplatní nějakou speciální reguli reagující na válečný konflikt, který Rusko vyvolalo na Ukrajině. Je možné, že zahraničním fotbalistům, kteří mají platné smlouvy v ruských klubech, opět umožní dočasné působení jinde,“ připomíná fotbalový novinář Luděk Mádl.

O dvaadvacetiletého Čvančaru je podle zákulisních informací velký zájem na mezinárodním přestupovém trhu.

O pozornost se ale důrazně hlásí třeba také Václav Sejk, který dal na hostování v Jablonci už šest gólů. Karel Tvaroh si myslí, že je dvacetiletý talent platnějším hráčem než Čvančara. „Hodně by toho odpracoval pro tým a jeho potenciál je podle mě vyšší než Čvančarův,“ poznamenává bývalý hráč Sparty.

Proto bude zajímavé sledovat, kdo bude v útoku Sparty nastupovat v příštím ligovém ročníku. Nemělo by se zapomínat ani na Martina Minčeva, který se nyní dostává do výborné formy a začíná konečně naplno ukazovat svůj potenciál.

Nosiči vody se vedle tématu budoucnosti sparťanského útoku věnovali i vystoupení Priskeho svěřenců ve Zlíně. Proč se v závěru strachovali o výsledek navzdory průběžnému vedení o tři branky? Proč byl risk gólmana Kováře za hranou? A čím domácí trenér Vrba nejspíš překvapil sám sebe? Odpovědi naleznete v nové epizodě podcastu.

Fousek schopným diplomatem

Česko čeká v červnu velký fotbalový svátek. V pražském Edenu se totiž 7. června, tedy už za necelých sto dní, odehraje finále Evropské konferenční ligy. Které kluby by Nosiči vody viděli v Praze nejraději? I to uslyšíte v novém dílu.

Evropské finále v Praze je bezpochyby výsledkem diplomatických snah předsedy FAČR Petra Fouska. „Jde o velký diplomatický úspěch. Je vidět, že směrem do Evropy je Fousek velmi silný,“ uznal moderátor Jaromír Bosák. Předseda FAČR navíc kandiduje do výkonného výboru UEFA, kde byl v devadesátých letech zatím posledním českým zástupcem František Chvalovský.

Dobrých zpráv není nikdy dost. A ta o vylepšené české pozici v dlouhodobém koeficientovém žebříčku UEFA mezi ně jistě patří. O co jde a jaké důsledky tato situace má? Uslyšíte v Nosičích vody.

A nejen to. Dozvíte se, kdo je podle podcasterů klíčovým hráčem Slavie nebo jak viděli souboj libereckého brankáře Bačkovského s plzeňským habánem Chorým. Nosiči komentují i aktuální dění v Chelsea či v Bayernu Mnichov. A 25 let po hokejovém triumfu v Naganu si kladou otázku: Může se takového úspěchu dočkat i český fotbal?

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované