Hlavní obsah

Šťastný podcast: Největší bezpečnostní riziko Česka? Prezident Pavel

Foto: Profimedia.cz

Šťastný podcast tentokrát o volbě šéfa České televize a nebezpečném koníčku Petra Pavla.

Reklama

Článek

Které pořady Česká televize nikdy nesmí zrušit? A proč je Petr Pavel bezpečnostním rizikem? Na to odpoví nový díl satirického Šťastného podcastu ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Českou televizi čeká volba generálního ředitele. Odehraje se přitom ve velmi nesnadné době – rozpočet ČT se každým rokem zmenšuje a nové zdroje příjmů jsou v nedohlednu. Nový ředitel tak bude muset rozhodovat i o tom, které pořady zachová a které zruší.

Naštěstí jsme tu my, abychom komukoliv, kdo se této nevděčné funkce ujme, poskytli konzultaci, které pořady musí vydržet až do úplného konce.

„Existuje jediná věc, kterou v České televizi chci za každých okolností: StarDance,“ říká Jindřich Šídlo, „a pak tam samozřejmě spoustu věcí nemusí být. Když se člověk baví s politiky, tak jim nejvíc vadí moderátoři, kteří kladou otázky. Mohlo by se to udělat tak, že by si tam každý politik vzal mluvčího a ten by mu pokládal otázky, které by daný politik chtěl,“ navrhuje fantastické úsporné řešení Jindřich Šídlo.

„Pro mě je smysl veřejné služby České televize ve dvou věcech. Za prvé, Robert Záruba komentující mistrovství světa v hokeji – až na práva na světový šampionát nebudou peníze, tak musí ČT Sport skončit. A za druhé, reportáže Lady Kolovratové ve Studiu 6,“ dodává svůj seznam Konstantin Sulimenko.

„Ještě je potřeba zachovat pořad Sama doma, když to náhodou dopoledne zapnu, tak mám vždycky pocit, že je svět v pořádku. A v rámci úspor může na ČT 2 běžet pořád jenom Panorama,“ uvažuje Ondřej Lasák.

Více se o současné situaci České televize můžete dozvědět v aktuálním díle Šťastného pondělí.

Pusťte si aktuální díl Šťastného pondělí

V druhé části, ve které naše analytička všeho bizarního na sociálních sítích Tereza Povolná vybírá to nejlepší nejhorší z on-line světa, došlo tentokrát na investigaci. Zjistili jsme, že prezident Petr Pavel hazarduje se svým životem v době, kdy se na něj spoléháme nejvíce. (To znamená v době, kdy nejvíc štve ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova.)

„Náš grafik David informuje o tom, že prezident Pavel se jel minulou neděli projet do Dubé, což je jeden ze tří nejnebezpečnějších úseků pro motorkáře. Je to úsek plný nepřehledných zatáček s pěkným povrchem a velkým provozem, tudíž je tam hodně křížků u cesty. Ano, prezident si vyrazil na ‚bikeu‘ v neděli za největšího provozu na jednu z nejrizikovějších tratí vůbec,“ popisuje Tereza Povolná, jak může Petr Pavel představovat vážnou bezpečnostní hrozbu pro Petra Pavla.

„Já si tedy myslím, že z bezpečnostního hlediska je úplně nepřijatelné, že prezident jezdí na motorce. Jen nevím, kdo by mu to mohl zakázat. Paní Pavlová, paní Čaputová, spoléháme na vás, zachraňte prezidenta,“ vyzývá Jindřich Šídlo.

Kromě toho řešíme i aktuální a minulé složení Rady ČT nebo luxusní cestu Petra Pavla do Kyjeva. Celý Šťastný podcast si pusťte v přehrávači v úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované