Hlavní obsah

Šťastný podcast: Rozdali jsme politické Oscary. Boduje Černochová i Nekula

Foto: Vláda ČR

Šťastný podcast předává politické ceny za uplynulou sezonu. Odnese si nějakou i multitalentovaný Zdeněk Nekula?

Reklama

Článek

Kdo se stal politickým objevem sezony? A která letošní událost byla nejvíc překvapivá? To zhodnotí aktuální Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

V závěru první sezony Šťastného podcastu jsme se chtěli ohlédnout za uplynulými deseti měsíci a ocenit ty nejlepší lidi i události, o kterých jsme v našem podcastu mluvili. Jak se ovšem ukázalo, vybrat v každé oskarové kategorii toho (či tu) úplně nejlepšího nebylo při tak obrovské konkurenci vůbec jednoduché. Třeba zvolit pouze jeden politický objev roku.

„Ačkoliv vím, že se bude objevovat ještě v dalších kategoriích, musím nominovat Zdeňka Nekulu z KDU-ČSL,“ vybírá svého favorita, končícího ministra zemědělství, Jindřich Šídlo, „protože kdo z vás před rokem a půl, když byl Nekula jmenován ministrem, tušil, že z něj bude takový showman?“

„Když se na celou sezónu podívám analyticky, pak, i když se mi to vůbec nelíbí, je pro mě jasný vítěz Jindřich Rajchl,“ krčí rameny Ondřej Lasák a neustupuje ani po argumentu, že má Rajchl v průzkumech sotva dvě procenta.

„Můj nominant na objev roku nebude člověk, ale agentura Star Research. To je ta agentura, která neexistuje a jejíž průzkum si vylepil Tomio Okamura před prezidentskými volbami na svůj Facebook, protože v něm měl Bašta asi 18 %. Pamatuju si, že tím číslem pak argumentoval v televizních pořadech, dokud se ho Terezie Tománková nezeptala, jestli nevadí, že ta agentura neexistuje,“ připomíná Tereza Povolná kauzu ze začátku roku.

Komu jsme nakonec cenu za politický objev roku přisoudili? Dozvíte se v podcastu.

Pusťte si závěrečný díl Šťastného pondělí této sezony

Kategorií bylo ale samozřejmě mnohem více. Vyhlašovali jsme politika sezony (nepřekvapivým vítězem se stal Petr Pavel), političku sezony (nepřekvapivou vítězkou se stala Jana Černochová), nejsmutnější událost sezony nebo třeba největší překvapení sezony.

„K této kategorii jsem si dovolil udělat několik nominací já,“ říká Konstantin Sulimenko, „prvními nominovanými jsou Piráti za to, že stále neodešli ani nebyli vyhozeni z vlády. Druhým adeptem je schodek státního rozpočtu za to, že ani v červnu stále nepřesáhl hranici 500 miliard. A posledním, kdo má šanci v této kategorii zvítězit, jsou korunovační klenoty za to, že ani po konci úřadování Vratislava Mynáře na Hradě nezmizely.“

Co nakonec bylo tím největším letošním politickým překvapením? Které politické přátelství bylo letos to nejkrásnější? A stal se Petr Fiala předsedou vlády sezony, nebo mu i toto ocenění někdo ukradl?

To vše si můžete poslechnout v přehrávači v úvodu článku.

Už jen do úterý 27. června do 15:00 máte šanci se autorů Šťastného podcastu na cokoliv zeptat. Své otázky nám pošlete přes tento formulář. Promyšlené a erudované odpovědi uslyšíte ve speciální epizodě už 3. července.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované