Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Už víme, kam pojedou politici na dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Šťastné pondělí o letním odpočinku od politiky.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, ČTK, Profimedia.cz, Youtube.com

 

Reklama

Léto se definitivně přiblížilo, a tak nastal čas ohlédnout se ještě jednou za posledními deseti měsíci. A pak už na dva měsíce vypnout od politiky a užít si sluníčka, klidu a pohody.

Článek

Právě končící sezona Šťastného pondělí byla plná událostí. Užili jsme si komunální, senátní i prezidentské volby. Zažili jsme chvíli, kdy úplně definitivně odešel z politiky Miloš Zeman.

A také jsme absolvovali první sezonu, kdy po celou dobu vládl kabinet Petra Fialy, takže jsme si ani chvíli nemohli dělat legraci z premiéra Andreje Babiše. Ano, konečně naplno přišla ona slibovaná změna.

Fialova vláda se dnes od té Babišovy v zásadě liší pouze tím, že v ní není Babiš. Což je rozhodně fajn. Když se ale podíváte na Alenu Schillerovou a Zbyňka Stanjuru, buďte k sobě upřímní: Komu z nich byste raději svěřili svůj rodinný rozpočet?

Na závěr sedmé sezony Šťastného pondělí ale nechceme být jako obvykle kritičtí a kousavě ironičtí. Naopak, chceme popřát všem politikům, aby se jejich prázdninové plány vydařily co možná nejlépe.

Třeba ať Petr Pavel podle plánu nakopne motorku a nikým nerušen vyrazí na road trip po Evropě až na Ukrajinu, kde si konečně užije aktivní dovolenou, jak to má rád. Anebo Petr Fiala, který se již těší, až to pořádně rozbalí v tom stejném chorvatském resortu, kam jezdí posledních přibližně 58 let. A Andrej Babiš pojede… no, u něj víme jistě jen to, že letos nepojede jako loni s obytňákem po Česku.

Kde nakonec skončil slavný obytňák a jaké plány mají na léto další významní politici, to už vám řekne Jindřich Šídlo v posledním Šťastném pondělí v této sezoně. S dalším dílem se na vás budeme těšit zase v září.

Přečtěte si Šťastné slovo

Pravidelná glosa Jindřicha Šídla o věcech, které hýbou politikou a společností a kterých jste si třeba nevšimli, nebo nechtěli všimnout.

Reklama

Doporučované