Hlavní obsah

Šťastný podcast: Útok na Národní muzeum? Radíme Rajchlovi, jak to příště udělat líp

Foto: Profimedia.cz

Šťastný podcast tentokrát o obstrukcích, demonstracích i fotografiích Tomáše Zdechovského.

Reklama

Článek

Dokáže Jindřich Rajchl naplnit své výhrůžky z demonstrace a co ještě by mohl sdílet na svých sociálních sítích Tomáš Zdechovský? Na to odpoví Šťastný podcast ve složení Šídlo, Sulimenko, Lasák a Povolná.

Minulou sobotu proběhla na Václavském náměstí událost Česko proti bídě organizovaná předsedou tak marginální strany, že její jméno ani není nutné psát, Jindřichem Rajchlem.

Kromě jiných legračních (i méně legračních) věcí na demonstraci od Rajchla zaznělo i to, že pokud vláda do jím stanoveného data neodstoupí nebo nepřijme jeho požadavky, svolá na 16. dubna další demonstrace a tentokrát zablokuje vládní budovy.

Jenže tenhle jinak geniální nápad má, jak upozorňuje Jindřich Šídlo, drobný nedostatek.

„Vy, kteří se chcete účastnit oné blokády, víte, kolik je vládních budov? Spočítali jsme to a musíme vám říct, že jich je hodně. Zkuste se postavit už jenom do řetězu, kterým budete blokovat Ministerstvo průmyslu a obchodu. Nebo si takhle zkuste blokovat Ministerstvo obrany a Úřad vlády i se všemi jeho zahradami. Myslím, že Rajchl bude potřebovat tak 150 tisíc lidí, aby ty budovy zablokoval aspoň na hodinu,“ odhaduje Šídlo.

„Doufám, že se najde dostatek Ševčíků, kteří půjdou náhodou kolem,“ glosuje producent Ondřej Lasák vysvětlení děkana Národohospodářské fakulty VŠE Miroslava Ševčíka, „toho jsem chtěl původně navrhnout na státní vyznamenání po tom příběhu, jak ho vysvětloval Seznam Zprávám.“

Pusťte si aktuální díl Šťastného pondělí

Naše síťová specialistka Tereza Povolná se tento týden opět po čase podívala na sociální sítě lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského a našla jeden specifický rys jeho příspěvků – ke skoro každé události, úplně jedno jaké, přidává svoji fotku.

„Ale zmeškal včerejší výročí našeho vstupu do NATO – mohl se vyfotit se zbraní, jak to má rád. Nebo vybrat z archivu, on má takových fotek určitě hodně. Ale důležité je, že tohle je taky cesta, jak motivovat Zdechovského, aby hlasoval pro ratifikaci Istanbulské úmluvy. Může se u toho vyfotit,“ radí Povolná.

Minulý týden byl ovšem nabitý i mnohými dalšími událostmi a ani ty jsme v tomto Šťastném podcastu nemohli vynechat.

Co nám napsal ministr Nekula v reakci na díl Šťastného pondělí o vysokých cenách potravin? Jak Andrej Babiš na TikToku prozrazuje, jestli jsou jeho děti zadané, nebo ne? A na jaké vládní obstrukce vzpomíná Jindřich Šídlo?

Pusťte si celý díl v přehrávači v úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované