Hlavní obsah

Vlevo dole: Hnutí ANO řeší, jak nepřepísknout zlého policajta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Místo šestihodinových projevů tentokrát šéf ANO řečnil slabou hodnu a půl. Náhoda?

Reklama

Článek

Hnutí ANO se potřetí pokouší shodit Fialovu vládu a potřetí se mu to nepovede. Což nikomu nevadí, protože jediným cílem je zviditelnit se, dostat se se svou kritikou do médií a přitom zůstat pěkně v opozičním závětří.

V Babišově straně se ale poslední dobou řeší, jak zvládnout roli zlého policajta a nepřepísknout to. Hnutí podporuje i řada umírněných voličů a myslí si i na část zklamaných podporovatelů vládní koalice. Ty by ale mohly plamenné Babišovy projevy odradit.

Poslechněte si aktuální epizodu Vlevo dole

Na záznam si to zatím dovolí říct jenom Karel Havlíček, mimo něj ale jisté pochybnosti k taktice vyjadřují i další. Současné vztahy ve Sněmovně, kdy se opozici kvůli otevřené válce nedaří téměř nic dohodnout, už některé poslance ANO nebaví.

A další se ptají – kdo s námi bude chtít vládnout, když na všechny takhle útočíme? Tomio Okamura, který chce vystupovat z NATO a Unie?

„Zdá se mi, že Tomio Okamura se poslední dobou snaží vlísat k Andreji Babišovi, ale v hnutí o to spíš nestojí. Ani nechtěli, aby se poslanci SPD připodepsali pod svolání této schůze,“ říká Václav Dolejší.

Poslechněte si další epizody podcastu:

„Podle všeho spoléhají na to, že vyhrají tak moc, že to bez nich nepůjde. A pak už se někdo v uvozovkách obětuje a na vyhrocené spory zapomene,“ dodává Lucie Stuchlíková.

Koho se ve Sněmovně doopravdy bojí Andrej Babiš? Čím jsme nakrkli Aleše Juchelku? A proč Lucie přišla na natáčení pozdě? Všechno se dozvíte v čerstvé reportážní epizodě. Pusťte si ji v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované