Hlavní obsah

Vlevo dole: Ceny rostou a Fialova vláda mlčením vyklízí prostor populistům

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Fialova vláda odmítá návrhy opozice na plošná opatření, ale vlastní nápady příliš prodat neumí.

Reklama

Článek

Jak vláda Petra Fialy zvládá bezprecedentní situaci prudkého růstu cen, kdy se domácnosti potýkají s poklesem reálných příjmů a vážně hrozí, že se i část střední třídy propadne do chudoby? To je téma aktuální epizody politického podcastu Vlevo dole.

„Kabinet by měl být víc aktivní a opakovaně uklidňovat lidi, že si s tím ví rady, že je to přechodný stav, musíme to rok vydržet, zvládneme to. To se ale kvůli známé komunikační střídmosti Fialova kabinetu moc neděje, takže lidé brzo propadnou dojmu, že ministři pro ně nic nedělají,“ míní Václav Dolejší.

Premiér Fiala argumentuje tím, že jeho vláda za to nemůže. Ano, kdyby Babišův kabinet méně rozhazoval a méně zemi zadlužil, inflace by dnes nebyla tak vysoká a navíc by stát měl víc peněz na podporu těch, kteří to nejvíce potřebují.

„Jenže to lidi moc nezajímá, chtějí pomoc a řešení od stávající vlády. Pokud ta bude i nadále mlčet, jen tím vyklízí prostor populistické opozici, tedy Babišovi s Okamurou,“ upozorňuje Lucie Stuchlíková.

Opravdu je vláda proti plošným opatřením? Který politik vyhrál soutěž o nejdivnější velikonoční foto? Jak se Vlevo dole chystá na sjezd lidovců? A patří do studia sušenky? Čerstvou epizodu politické talkshow si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Foto: Jakub Velička, Seznam Zprávy

Ostravská zastávka Vlevo dole Všude Tour.

A pokud jste z Ostravy nebo se tam chystáte na víkendový sjezd KDU-ČSL, přijďte se podívat na naši živou show. V pátek 22. dubna od 18:30 se na vás těšíme v Komorní scéně Aréna. Vstup je zdarma, kapacita je omezená – kdo dřív přijde, ten víc sedí. A budeme rádi, když si s námi po vystoupení dáte v divadelní kavárně třeba pivo.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované