Hlavní obsah

Vlevo Dole na Slovensku: Matoucí exit polly a povolební deprese

Foto: Filip Harzer, Seznam Zprávy

Tvůrci podcastu Vlevo dole vyrazili na Slovensko. A zažili volební noc (i povolební kocovinu) jako žádnou jinou.

Reklama

Článek

Slováci si o víkendu zvolili nové poslance a politický podcast Vlevo dole vyrazil nasát atmosféru do volebních štábů. Lucie Stuchlíková sledovala, jak si vedou liberálové z Progresivního Slovenska. A na Václava Dolejšího vyšel Směr Roberta Fica a Hlas Petera Pellegriniho, posměšně nazývaný „béčkem Směru“.

Štáb Progresivního Slovenska vypadal a měl i podobnou atmosféru jako prezidentský štáb generála Petra Pavla. Což, jak se později ukázalo, nebyla náhoda. A slavilo se tu prakticky od začátku – to když strana vyšla jako vítěz v exit pollu.

Poslechněte si aktuální epizodu Vlevo dole

„Jenže se stalo to, co minule, kdy exit poll progresivistům taky nadsadil. Po půlnoci začalo být jasné, že vítězství to nebude, zábava utichala, místo hudby se pustily volební výsledky a tančící fanoušci si ze skladu vytáhli židle, na které se sklesle posadili,“ popisuje atmosféru Lucie Stuchlíková.

Vlevo dole v Plzni

Foto: Jakub Velička, Seznam Zprávy

Podcast Vlevo dole se chystá do Plzně!

Vracíme se na Západ. Tentokrát se na vás Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší chystají v plzeňském kulturním prostoru Moving Station. Těšit se můžete na všechno, na co jste z našeho podcastu roku zvyklí: drby a zákulisní informace z politické scény, kontext současného politického dění nebo třeba divoké předpovědi autorů, které se jistě nevyplní. Nebude chybět ani tradiční pivo s autory v kavárně Moving Station po skončení akce.

Vstupenky na představení si můžete zakoupit na portálu GoOut.

To u Směru to probíhalo přesně naopak. Nasupení straníci se izolovali od novinářů v horním patře, a dokud výsledky nevypadaly dobře, naznačovali, že si provádějí vlastní sčítání.

Když ale bylo jasné, že vyhráli, vypukly bujaré oslavy, během kterých se mimo jiné tančilo a pokřikovalo na balkoně. „Pilo se, zpívalo. Politici Směru úplně propadli triumfalismu a ztratili zábrany,“ popisuje Václav Dolejší dění u vítězů.

Kdo nakonec sestaví vládu? Je Pellegrini s Ficem od začátku domluvený? Vzešla ze slovenských voleb nějaká dobrá zpráva? To po náročné volební noci v druhé části podcastu s autory Vlevo dole probírá tvůrce slovenského podcastu Piatoček Adam Blaško a zvláštní volební zpravodaj Seznam Zpráv na Slovensku Filip Harzer. Celá epizoda je k poslechu v přehrávači v úvodní části článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované