Hlavní obsah

Vlevo dole: První střet Pavla s Babišem vyhrála moderátorka

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

První střet finalistů prezidentské volby hodnotí Reaktor Vlevo dole.

Reklama

Článek

Předvolební maraton duelů mezi Andrejem Babišem a Petrem Pavlem odstartoval půlhodinovou debatou v Deníku. A Babiš, který už zjevně odvykl konfrontačním dotazům a důslednému vyžadování odpovědi na otázku, se nestačil divit.

„Petr Pavel odpovídal klidně i na nepříjemné otázky. Andrej Babiš se ale nedokázal udržet a během půlhodinové debaty si několikrát stěžoval na přístup moderátorky Kateřiny Perknerové. Být jeho týmem, tohle kňourání se mu opravdu snažím rozmlouvat,“ myslí si Lucie Stuchlíková.

Babiš se snažil na protivníka útočit svojí obvyklou baterií – že je vládní loutka, jenom voják nebo že chce omezovat svobodu slova. „Trochu podpásovka přišla ale i od Pavla, když Babiše označil za kandidáta proruských sil,“ hodnotí Václav Dolejší.

Pusťte si aktuální díl Vlevo dole

A došlo i na debatu o billboardu, na kterém Babiš straší válkou. V čemž není v hnutí ANO sám. „Viděl jsem video Karla Havlíčka, kde strašil tím, že vláda a provládní prezident nás zatáhnou do války. To už je snad šíření poplašné zprávy,“ dodává Dolejší.

Proč se Andrej Babiš pořád tak hrbí? Co rozesměje Petra Pavla? Jak se jim v závěru týdne povede v baště toho druhého? Bude to bašta? A co na to Jaroslav Bašta?

Poslechněte si rychlé zhodnocení v Reaktoru v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované