Hlavní obsah

Vlevo dole: Týrání Miloše Zemana pokračuje i v důchodu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Nedůstojné otevření exprezidentské kanceláře je pro Zemanovo odcházení příznačné.

Reklama

Článek

Miloš Zeman otevřel svou postprezidentskou kancelář. A asi máloco vystihuje konec jeho mandátu jako fotografie, na které ho ochranka musí vynášet do schodů. Protože bývalé hlavě státu nejbližší okolí nedokázalo nebo nechtělo zařídit bezbariérové prostory.

„Já jsem z toho úplně v šoku, že je něco tak nedůstojného možné. Nevím, jak si to vysvětlit, jestli je to Mynářovi s Nejedlým jedno, jestli mu to udělali naschvál, nebo se prostě jen snažili ušetřit,“ kroutí nad zcela neprezidentským aranžmá Lucie Stuchlíková.

Smutné kulisy dokresluje ještě jmenovka „PMZ“ načmáraná fixkou na zvonek a fakt, že na otevření kanceláře kromě novinářů a bývalého spolupracovníka StB Karla Srpa nepřišel vůbec nikdo.

Lichotivé vysvědčení to pro tým kolem Zemana není ani ve srovnání s kancelářemi jeho předchůdců – Knihovnou Václava Havla a Institutem Václava Klause. Havel i Klaus měli navíc bohatý program, kdy cestovali, přednášeli, dávali rozhovory. To se od Miloše Zemana očekávat nedá.

„Zeman za sebou nemá žádný bohatý myšlenkový směr a jeho knihovna by neměla ani o co pečovat, o jeho přednášky nebo návštěvy také není zájem. Myslím, že ani do té kanceláře nikdo moc chodit nebude a brzy skončí v likvidaci stejně jako Strana práv občanů Zemanovci,“ dodává Václav Dolejší.

Proč Miloš Zeman zakotvil v revíru pražské kavárny? Složí se Mynář s Nejedlým alespoň na schodolez? A jak by to dopadlo, kdyby v kanceláři seděla umělá inteligence? Poslechněte si Reaktor podcastu Vlevo dole!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované