Hlavní obsah

Babiš si našel volebního lídra pro jih: poslankyni má nahradit jeho poradce a zpěvák

Adam Vojtěch chce do parlamentu, Andrej Babiš ho chce do čela kandidátky.

 

Reklama

Třicetiletý poradce a zpěvák Adam Vojtěch se chce stát poslancem.

Článek

Před lety měl Adam Vojtěch z Českých Budějovic našlápnuto na hvězdu české popmusic. Soutěžil v Česko hledá superstar, fanynky mu přezdívaly "Ken", psal vlastní hudbu a texty mu dodával jeho kamarád z gymnázia, dnes známý herec Jiří Mádl.

Absolvent práv Vojtěch má kapelu dodneška, pracuje ovšem pro Andreje Babiše jako poradce pro zdravotnictví. Zkoumá, kudy utíkají peníze.

A teď se chce stát poslancem, do říjnových sněmovních voleb je navržený na osmém místě jihočeské kandidátky hnutí ANO. Přičemž má ambici poskočit na kandidátce výš, aby měl větší šanci uspět.

Ze zjištění redakce Seznam Zprávy vyplývá, že šéf hnutí Andrej Babiš by si přál, aby se třicetiletý Adam Vojtěch - jeho oblíbenec - stal dokonce lídrem jihočeské kandidátky do voleb. Nahradil by Radku Maxovou.

Současné poslankyni se to samozřejmě moc nelíbí, argumentuje tím, že už získala nominace na jedničku ze všech jihočeských okresů.

Jenže i to je jí málo platné. Andrej Babiš si na únorovém sjezdu ANO prosadil změnu stanov, že on jako předseda partaje defintivně rozhoduje o tom, kdo bude v jakém kraji volebním lídrem.

Chystané změny lze chápat také jako dohru nedávného rozpadu krajské koalice na jihu Čech. Radka Maxová tam coby regionální šéfka ANO prosadila odvolání hejtmana Jiřího Zimoly z ČSSD - a to navzdory Babišovi, jenž s ním vždy dobře vycházel.

Reklama

Doporučované