Hlavní obsah

Barcelona představila Coutinha, nová posila je ale do konce ledna zraněná

Coutinho je druhým nejdražším hráčem historie, v létě ho ale přeskočí MbappéVideo: AP

 

Reklama

Zdravotní prohlídka ukázala u Coutinha zranění stehenního svalu, které si vyžádá třítýdenní pauzu.

Článek

Barcelona oficiálně představila novou posilu - Brazilce Philippe Coutinha. Za 25letého ofenzivního záložníka zaplatila Liverpoolu 160 milionů eur (4,08 miliardy korun). Katalánský klub o Coutinha stál už v létě, ale Reds si na konci srpna řekli o 200 milionů eur - takovou částku zástupci Barcelony odmítli a do ledna vyjednali lepší podmínky.

“Myslím, že nám Coutinho hodně přinese. Je to hráč, který se dokáže velmi dobře gólově prosadit, ale také ví, jak branky připravit. Co se týče skladby týmu, myslím, že nám dá hodně nových možností. Je teď jen na mě, abych je využil a dostal z něho to nejlepší,” řekl trenér Barcelony Ernesto Valverde.

Coutinho by po příchodu do Barcelony měl postupně nahradit ikonu Katalánců 33letého Andrése Iniestu, který sice podepsal nedávno doživotní kontrakt, ale na Nou Campu se usilovně hledala možná alternativa v nabitém programu domácí soutěže, poháru a Ligy mistrů.

Coutinho už navíc letos v milionářské soutěži nastoupil, takže s ním Barcelona může počítat jen v lize a poháru. 25letý záložník je ale univerzál a může tak nastoupit i na křídle místo Lionela Messiho nebo Ousmane Dembélého.

Reklama

Související témata:
Philippe Coutinho

Doporučované