Hlavní obsah

Michal Horáček a další prezidentské ambice? Proti Okamurovi bych do toho šel

Michal Horáček ve Výzvě Jiřího Kubíka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Textař Michal Horáček vyšel z prezidentské kampaně o 45 milionů chudší. Přestože neuspěl, mluví ve Výzvě Jiřího Kubíka o tom, že to nebyla špatná investice: „Vystoupil jsem fest ze své bubliny.“

Článek

„Nechci žít životem důchodce a nějak to doklepat,“ říká Michal Horáček na otázku, co má teď před sebou jako člověk, který už získal popularitu coby textař, bohatství jako majitel sázkové firmy a cenné zkušenosti coby účastník nejexponovanějšího politického souboje. „Chtěl bych udělat pěknou talkshow. Možná to bude zase patetické, ale je tady spousta hrdinů a inspirativních lidí, které bych si tam zval.“

V prezidentských volbách získal 9,18 procenta hlasů a skončil na čtvrtém místě. Na rozdíl od řady ostatních protikandidátů Miloše Zemana – Jiřího Drahoše, Pavla Fischera a Marka Hilšera – nekandiduje v letošních podzimních volbách do Senátu. V rozhovoru vysvětluje, proč se tak rozhodl a proč se mu nelíbí, že ostatní prezidentští kandidáti jdou do voleb jen v pražských obvodech.

„Pro tyto kandidáty je to jednodušší. Není to politická mise, je tam přítomné jejich ego,“ říká Horáček a odpovídá na otázku, jestli nakonec i v prezidentské volbě v jeho případě nešlo hlavně o jeho ego.

Proč podle něj neuspěl v prezidentském souboji Jiří Drahoš proti Miloši Zemanovi? Co mu on sám marně radil před druhým kolem volby? A jak dnes vzpomíná na svůj „virtuální“ souboj se Zemanem v pořadu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov?

I na to Michal Horáček odpovídá ve Výzvě. Záznam rozhovoru najdete ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Doporučované