Hlavní obsah

Byl jsem naštvaný. Hokejový reprezentant Sobotka líčí pocity po výměně do nejhoršího týmu NHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Vladimír Sobotka se připravuje na novou sezonu, ve které bude vše úplně jinak, než si původně plánoval.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

Vladimír Sobotka do poslední chvíle neměl tušení o tom, že se stane součástí velké výměny. Že byl z ambiciózního St. Louis poslán do nejhoršího týmu posledního ročníku NHL, se dozvěděl ráno na internetu. Jak se cítil a proč se začal na angažmá v Buffalu těšit? Podívejte se na video.

Článek

V nové sezoně NHL bude z pohledu Vladimíra Sobotky všechno úplně jinak, než si původně představoval. Zkraje července byl totiž ze dne na den vyměněn do nejhoršího týmu uplynulého ročníku. Místo St. Louis v nové sezoně oblékne dres Buffala.

„Mě to také překvapilo, prostě je to byznys. Teď už to beru s nadhledem, ale když jsem se to dozvěděl, byl jsem naštvaný. Ten první pocit jsem byl naštvaný i na vedení, protože jsme se o něčem bavili při mém návratu z Ruska,” řekl český hokejista Seznamu. Z jeho slov je zřejmé, že to v něm zpočátku dost vřelo.

Sobotka se totiž vrátil do NHL po tříletém působení v Rusku, přesvědčil ho obrovský zájem Blues, které si zamiloval. V St. Louis ostatně strávil nejlepší sezony své zámořské kariéry a plánoval, že se s ambiciózním klubem pokusí probít ke Stanley Cupu.

Faktem nicméně je, že sezona St. Louis nevyšla. Tým o pouhý bod smolně nepostoupil do play off a přišlo zemětřesení. „Když nepostoupíte do play off, musejí nastat změny. Tým se tam nedostal po několika letech a taková pozice klubu nesedí. I fanoušci jsou nespokojení,” uvedl GM Blues Dough Armstrong.

Sobotka byl součástí největší letní výměny v NHL, jakým se v zámoří říká „blockbuster”. Do Buffala putoval spolu s Patrikem Berglundem, Tagem Thompsonem, prvním kolem příštího draftu a druhým kolem draftu 2021 za elitního centra Sabres Ryana O'Riellyho.

Jak Sobotka nyní přiznává, po prvotním šoku se začal na nové angažmá těšit. Sabres totiž v letošním draftu získali jedničku draftu a budoucí superstar Rasmuse Dahlina a v nedávné výměně také kanonýra Jeffa Skinnera z Caroliny. A po sedmi letech bez play off touží u Niagarských vodopádů hrát znovu o Stanley Cup.

„Že byli v minulé sezoně suverénně poslední, teď nehraje žádnou roli. My také v St. Louis nepostoupili do play off. Teď se budeme snažit dostat Buffalo tam, kam patří. Lidé tam chodí, hlavně hokejisti tam jsou dobří – jen trochu mladí. Jestli se nepletu, budeme asi třetí nejmladší tým v lize,” vyhlíží Sobotka.

Ten si v uplynulé sezoně připsal v 81 zápasech 31 kanadských bodů (11 branek a 20 asistencí).

Nikdy to nevzdávejte. Český hokejista se trápil v Kadani, teď válí za slavné Chicago.Video: Adam Sušovský, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované