Hlavní obsah

Bývalé antukové kurty u průmyslovky ve Vsetíně nahradí pumptrack

Foto: Dirty Parks

Ilustrační foto.

Reklama

Bývalé antukové kurty u Střední průmyslové školy strojnické ve Vsetíně nahradí letos pumptrack. Stavba okruhu pro jízdu na kole v terénu s klopenými zatáčkami a vlnami začne nejspíše v srpnu, hotovo by mělo být v listopadu.

Článek

Stavbu pumptracku plánovalo město již v předcházejícím období, ale zahájení prací tehdy bránily nevyřešené majetkoprávní vztahy k pozemku, na němž jej chtělo postavit. Patří totiž Zlínskému kraji. „Nakonec jsme se s krajem dohodli a můžeme celou akci uskutečnit,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Dělníci opraví zpevněné plochy za střídačkami hokejbalového hřiště, které jsou již ve špatném technickém stavu. Odstraní oplocení plochy, na níž pumptrack bude, a nahradí jej novým plotem. Ovál pumptracku bude tvořen terénními vlnami a klopenými zatáčkami s asfaltovým povrchem.

Délka oválu dosáhne necelých 150 metrů, dráha bude široká 1,5 metru. Výška vln a klopených zatáček je plánována od 0,6 do 0,8 metru. Uvnitř oválu počítá radnice s travnatým zasakovacím povrchem. Součástí areálu bude také informační tabule s provozním řádem. „Zhotovitelem pumptracku bude na základě veřejné zakázky místní společnost Zemní práce Martin Urban, která nabídla cenu 1,63 milionu bez DPH,“ doplnil starosta.

Pumptracková dráha je určena hlavně pro cyklisty, ale i pro jezdce na koloběžkách nebo in-line bruslaře, lze ji projíždět bez šlapání či odrážení. Princip jízdy totiž spočívá v tom, že k udržení a dokonce zvyšování rychlosti využívají jezdci přenosu těžiště, takzvané pumpování. Pumptrack je oblíbený především u dětí a mládeže.

Reklama

Doporučované