Hlavní obsah

Muzeum regionu Valašsko chystá ve Vsetíně v polovině srpna Templářské slavnosti

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Muzeum regionu Valašsko připravuje na polovinu srpna Templářské slavnosti. Akce se uskuteční 11. rokem, konat se bude na vsetínském zámku a hvězdárně 14. srpna.

Článek

„Muzeum připravuje menu plné vystoupení, zábavných aktivit i dobových specialit s příchutí středověku,“ sdělil mluvčí muzea Jiří Koňařík.

„Templáři jsou sice s historií Vsetína spjati jen krátce, přesto velmi zásadně. Panství spravovali na přelomu 13. a 14. století a měli velký podíl na tehdejším významném rozvoji oblasti. Z období jejich panování navíc pochází první písemná zmínka o existenci Vsetína,“ uvedl Koňařík.

Muzeum chce templářům vzdát hold středověkou slavností, která nabídne vystoupení šermířských skupin, dobovou hudbu, kejklíře i kouzelníka. „Nebudou chybět ani ukázky středověké kuchyně a dávných řemesel. I letos dorazí ranhojič a k vidění budou i létající dravci. Na děti čekají rytířské trenažéry, střelba z luku, pasování na rytíře, pohádky, kejklířský workshop a spoustu další zábavy,“ uvedl kurátor akce Pavel Mašláň.

Kdo přijde ve středověkém kostýmu, bude mít vstupné zdarma. „Po dlouhém lockdownu se život postupně vrací do normálu a my pevně doufáme, že už nic nezabrání tomu, abychom si mohli slavnosti v srpnu pořádně užít. Všichni jsou srdečně zváni,“ uvedl Mašláň.

Reklama

Související témata:

Doporučované