Hlavní obsah

České dráhy obnoví další vlaky z Prahy do Ostravy, Vídně nebo Hradce Králové

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

České dráhy připravují další posílení dálkové dopravy. Od pátku přidají další spoje na trase mezi Prahou a Ostravou, od 20. května pak do plného provozu vrátí vlaky například na linkách z Prahy do Vídně, Hradce Králové či Chebu.

Článek

Dopravu, kterou omezovala koronavirová krize, postupně obnovují i další dopravci. V posledních týdnech roste poptávka cestujících, v současnosti jich jezdí vlaky asi polovina proti normálu.

Na páteřní trasu mezi Prahou, Pardubicemi, Olomoucí, Ostravou a Bohumínem dráhy od pátku 7. května vrátí další dva páry vlaků pendolino, celkově tak bude na trase jezdit 11 párů dálkových spojů. Další fázi postupného obnovování dopravy dráhy chystají na 20. května. Bez omezení začnou fungovat například railjety mezi Prahou a Vídní, do plného provozu se vrátí také rychlíky z metropole do Hradce Králové a také linka z Prahy přes Ústí nad Labem do Chebu. Dráhy zároveň připomněly, že dál sledují vývoj poptávky v provozu a podle toho budou dál případně reagovat.

České dráhy a ostatní dopravci obnovili část spojů už v minulých týdnech. Dráhy dosud do téměř plného provozu vrátily například spoje z Prahy na západ Čech, dále z Prahy do Českých Budějovic, Děčína, Vsetína, Žiliny. Jezdit začaly také noční spoje z Břeclavi do Budapešti. RegioJet už dříve také zintenzivnil provoz na železnici mezi Prahou a Moravou, vedle toho postupně obnovuje i své autobusové linky, a to i do zahraničí. Leo Express nyní provozuje asi 80 procent svých dálkových spojů, od poloviny května chce také začít jezdit na Slovensko.

Reklama

Doporučované