Hlavní obsah

Český parkurový tým spolu s Annou Kellnerovou splnil kvalifikaci na olympiádu

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Anna Kellnerová v závodě v pražské Chuchli.

Reklama

Čtveřice českých parkurových jezdců získala v Chuchli vstupenku na olympiádu v Tokiu. S koněm Catch Me If You Can se kvalifikovala také dcera nejbohatšího Čecha Anna Kellnerová.

Článek

Tuna ledu na chlazení nohou ušlechtilých koní, špičky českého byznysu a třináct národních týmů. To bylo horké páteční odpoledne v Chuchle Arena Praha, která hostila Pohár národů, prestižní závody v parkuru. Českým jezdcům se při nich dařilo a splnili kvalifikaci na tokijskou olympiádu, která by se měla konat příští rok.

Tým ve složení Anna Kellnerová, Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára tak mohl slavit hned v prvním dni závodu. Podruhé se předvedou tuto neděli při Grand Prix.

Annu Kellnerovou, která kvalifikaci splnila s koněm Catch Me If You Can a byly to pro ni první velké závody po vážném loňském zranění, přišla povzbudit její rodina včetně vládce skupiny PPF Petra Kellnera. Nechyběl ani její partner Daniel Křetínský, jenž řídí převážně energetický holding EPH.

První parkurové mezinárodní závody ve Velké Chuchli se přitom podařilo uspořádat během osmi týdnů, jinak se obvykle ladí s ročním předstihem. Koronavirová krize ovšem zamíchala také parkurovým sportem, některá klání byla zrušena, a český tým tak mohl ocenit domácí prostředí.

Do chuchelského závodiště v posledních dvou letech investuje rodina druhého nejbohatšího Čecha Radovana Vítka, který ovládá realitní skupinu CPI Property Group.

„Jsem ráda, že jsme mohli přispět k organizaci tak velkého projektu v tak rekordním čase a pomoci českému týmu kvalifikovat se na olympiádu v Tokiu. Byl to skvělý zážitek,“ uvedla Marie Vítková, manželka Radovana Vítka, po skončení pátečních závodů. Parkur pod znakem C. E. T Prague Cup v Chuchli pokračuje celý víkend, druhým vrcholem bude Grand Prix v neděli odpoledne.

Reklama

Doporučované